Значение на името Любов

Любов – име, значение, имен ден

Значение на името Любов

Любов – точна информация за името, на коя дата ще черпи по повод имен ден и как бихте могли да изненадата човека.

Значение на името Любов

Името е със славянски произход и идва смислово и семантично от наименованието на най-вечното човешко чувство.

От съвсем малка Любов събира симпатиите на всички – всеки, който чуе нейното име, иска да се усмихне на малкото момиченце, да го погали. Външно тя е обаятелна, игрива и още от малка много кокетна.

Когато порасне, Любов търси да си избере професия, която не е свързана с голяма отговорност и голямо напрежение. Тя не иска да взима важни решения, свързани със съдбата на други хора.

Любов не е привлечена от професии, които изискват прекомерна отдаденост. От нея става прекрасна библиотекарка, маникюристка, аптекарка. „Летните“ и „пролетните“ Любови са артистични и много комуникативни – от тях стават добри служителки в рекламни и застрахователни агенции.

Около Любов винаги има тълпа от поклонници – тя се радва на мъжкото внимание отрано. Когато прави важни стъпки в живота, Любов често се обръща към съветите на врачки и екстрасенси.

С увлечението си по врачки и хороскопи Любов може да отблъсне някои рационално мислещи мъже. Понякога това я довежда до съдбата на стара мома.

Съвсем вероятно е Любов да е щастлива в брака си с Алексей, Александър, Виктор, Юри, Константин, Генади, но да е без никакъв късмет, ако се свърже с Борис, Игнат, Игор.

Кога има имен ден Любов

Любов ще се весели по случай имен ден на 17 септември всяка една година. Празникът не е от подвижните, заради това се отбелязва събитието през един и същ месец всяка година. Вероятно е човекът да се весели и на друга дата от календарната година, тъй като перманентно се появяват нови църковни празнични дни, при които се получава наименования на хора имат по няколко пъти през календарната година празничен имен ден.

Картички и пожелания за Любов

В случай че поискате да поднесете поздрави за неповторимия ден на именника, можете да го изненадате с подходяща поздравителна картичка от PozdraviMe.com. Друг начин е да препратите на своя приятел писмо с блестящ поздрав, което ще го уцели директно в чувствата. При този способ ще докажете своите топли искрени чувства и ще докажете, че много държите на този страхотен човек.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top