Любов – име, значение, имен ден

Името е със славянски произход и идва смислово и семантично от наименованието на най-вечното човешко чувство.

От съвсем малка Любов събира симпатиите на всички – всеки, който чуе нейното име, иска да се усмихне на малкото момиченце, да го погали. Външно тя е обаятелна, игрива и още от малка много кокетна.

Когато порасне, Любов търси да си избере професия, която не е свързана с голяма отговорност и голямо напрежение. Тя не иска да взима важни решения, свързани със съдбата на други хора. Любов не е привлечена от професии, които изискват прекомерна отдаденост. От нея става прекрасна библиотекарка, маникюристка, аптекарка. „Летните“ и „пролетните“ Любови са артистични и много комуникативни – от тях стават добри служителки в рекламни и застрахователни агенции.

Около Любов винаги има тълпа от поклонници – тя се радва на мъжкото внимание отрано. Когато прави важни стъпки в живота, Любов често се обръща към съветите на врачки и екстрасенси. С увлечението си по врачки и хороскопи Любов може да отблъсне някои рационално мислещи мъже. Понякога това я довежда до съдбата на стара мома.

Съвсем вероятно е Любов да е щастлива в брака си с Алексей, Александър, Виктор, Юри, Константин, Генади, но да е без никакъв късмет, ако се свърже с Борис, Игнат, Игор.

Връщане в началото на страницата