Юлия – име, значение, имен ден

Това е женската форма на името Юлий. Името произхожда от латинската дума „юлиус” (къдрав, вълнист).

Юлия е с необуздана фантазия, много обидчива и ранима по характер. В настроението й се забелязват много крайности – тя е шумна, емоционална и не се свърта на едно място. Понякога изпада в необясними депресивни настроения и става апатична към всичко, което я заобикаля. Най-добре е в такива случаи да се оставя на спокойствие. С Юлия е трудно да се спори, защото тя не чува никакви чужди доводи. Ако е направила лоша стъпка, трудно признава грешката си.

Юлия изпитва често страхове за здравето си, за състоянието на финансите си и това я депресира допълнително. В професията, която си е избрала, е максималистка, макар че невинаги постига зашеметяващи успехи. Колегите й я харесват и знаят, че могат да разчитат на нея. Обича да се радва на чуждото щастие, не е завистлива.

На Юлия й пречи инатът, който е огромен и трудно обясним за околните. Това отчуждава и отдалечава мъжете от нея. Юлия трудно общува с майка си, със свекървата си. Тя предпочита да чете и гледа телевизия – това я откъсва от всекидневието. Обича много децата си.

Ако Юлия се омъжи за Асен, Ангел, Васил, Евгени, Богдан, Марко или Владислав съвсем сигурно е, че ще бъде щастлива в семейството. Връзката и обаче с Тодор, Алексей, Димитър, Генади, Борис, Анатоли, Николай и Андрей ще бъде нетрайна.

4.9/5 - 10 гласа
Връщане в началото на страницата