Картички за първи юни

Пожелания за Ден на детето

Пожелания за 1 юни

Честит ден на детето! Нека нашите деца останат деца възможно най-дълго. Безгрижен, весел, радостен. Бих искал да пожелая на всяко дете да бъде здраво и заобиколено от родителски грижи. Нека небето над главите винаги да е спокойно, а всеки нов ден да бъде мил и интересен. И пожелаваме на родителите търпение, доброта и нежност. Не забравяйте, че именно вие сте отговорни за щастливото и безопасно детство на децата!

Децата са малки частици на голямо щастие, чудо, което изпълва живота на всеки възрастен с истинска радост и топлина. Децата така се нуждаят от любов и грижи, родителска привързаност и искат сърцето на всяко дете да не бъде лишено от това малко щастие. В Деня на детето пожелавам на всяко дете да има силно семейство и всичко необходимо за безгрижно детство. Нека детските усмивки озаряват нашата планета и всеки от малките обитатели на нашата земя ще бъде здрав и щастлив.

Днес е празник за най-обичаните, най-палавите и забавни – нашите деца. Нека никога да не се разболяват, всеки ден да им носи нови знания и открития, нека безгрижното време на детството да продължи възможно най-дълго и да са най-щастливите!

Да си дете е магия, а детството е най-вълшебните моменти в живота на всеки човек. Всяко дете заслужава да види свят, изпълнен само с магия и разкош, да се чувства обичано и защитено. Все пак децата са бъдещето на нашата планета. И най-добрият начин да направите децата добри, е да ги зарадвате. Честит ден на детето!

Честит ден на детето! Пожелавам на всяко дете да бъде стоплено с внимание, любов и грижа. Да звучи често силно и искрено детски смях. Грижете се за децата, защитавайте, съхранявайте, обичайте и глезете!

Децата са радост, те са усмивки без причина, това е прекрасно настроение, което дават, това е любовта, която споделят – искрена, честна, просто такава, от цялото им малко сърце. Нека се погрижим за тези ярки и блестящи очи! Честит ден на детето!

Честит ден на детето, нека всяко дете да бъде обичано и щастливо, нека винаги родителската любов и внимание на цялото семейство да направят детството незабравим и светъл период в живота!

Усмивките на децата са може би най-доброто нещо, което може да радва окото. В тях има толкова много искреност и доверие, че и най-тежкото и втвърдено сърце ще се стопи. Затова нека всеки се опита да направи живота на малките обитатели на нашата планета по-добър и безопасен днес, в Деня на детето.

Поздравявам всички деца и техните родители с Деня на детето! Нека веселите усмивки да играят на лицата ви в този първи слънчев юнски ден. Нека цветните балони украсяват живота ви с радостни цветове. Пожелавам животът ви да бъде безоблачен и весел, да си дарявате добро и да се наслаждавате на общуването.

Нека слънцето винаги да е ярко, а небето безоблачно и ясно. Нека животът дарява най-добрите подаръци, а усмивките винаги цъфтят по лицата на децата. Пожелавам ви смях, радост и безкрайно щастие, така че душата ви да бъде винаги, както в детството, безгрижна и отворена за добротата на света около вас. Честит ден на детето!

Честит ден на детето! Нека не само на този празник, но и на всеки друг, всяко дете ще бъде заобиколено от любов и грижа! Нека всичките ви желания се сбъднат, родителите ви винаги да ви бъдат подкрепа. Вървете през живота с усмивка, мили наши деца!

Поздравяваме те с Деня на детето! Ти си нашата радост, гордост, наше вдъхновение. Най-доброто е съчетано в теб. Желаем ти голямо щастие и неизчерпаем позитив. Развивай се, интересувай се от всичко ново и интересно. Винаги можеш да разчиташ на нас. Ти си в нашите сърца и души. Расти щастлив!

Честит празник, момчета! Усмихвайте се, забавлявайте се, правете нови открития, бъдете любознателни. Нека слънцето над вас грее по-силно и вие не спирате да вярвате в чудеса. Пожелаваме ви да бъдете винаги заобиколени от любовта и грижите на родителите си и, разбира се, да имате истински приятели наблизо. Нека животът ви бъде като добра приказка!

Честит ден на детето и ви пожелавам светло, цветно, забавно, интересно, радостно, изумително, прекрасно, щастливо детство, изпълнено със сочни плодове, вкусни сладки, мили хора, истински чудеса, фантастични приключения.

Честит ден на детето! Пожелавам ви да се потопите в празника на щастието, усмивките и искрената детска радост. Нека семействата ви да бъдат силни, обединени, надеждни и любящи. Нека звучи детски смях, раждат се надежди и сбъдват мечти! Погрижете се за себе си, защото семейството е най-важното!

Поздравявам те с Международния ден на детето! Май в този първи ден на лятото малките представители на човечеството от цялата планета усещат грижите и безразличието на възрастните, които са призвани да дадат на всяко дете щастливо и безгрижно детство. В този светъл, слънчев ден ви пожелавам безоблачно небе, доброта и топлина. Защитете децата от болести, неприятности и несправедливости, защото те са нашето бъдеще.

Децата са нашето всичко, това е нашето бъдеще. Пожелавам всеки ден в живота да се живее като дете: радостно, спокойно. Както и топлина, светлина и добро настроение, добро здраве и верни приятели.

Децата са най-важната радост в живота ни! Тяхната искреност и любов към живота ни дават щастие и надежда в този труден живот! Пожелавам на всяко дете днес да бъде щастливо, защитено, нахранено и да има покрив над главата си!

Децата са смисълът на живота, от който се нуждаем, за да разберем силата на любовта. И затова днес искам да кажа колко е важно да се грижим за нашите малки хора, които внасят наистина колосален смисъл в живота ни.

 

В продължение на няколко десетилетия над 60 държави отбелязват Международния ден на детето на 1 юни. Официално се отбелязва за първи път през 1950 г., но раждането на детския официален празник се случва през 20-те години на миналия век.

История на 1 юни

Историята знае, че през 1925 г., в първия ден на лятото, генералният консул на Китай в Сан Франциско открива децата, които са загубили родителите си, и организира национален празник за тях – Дуан-у Цзе, известен като Фестивал на драконовите лодки. Успоредно с това събитие в първия ден на юни се провежда първата международна конференция, която разглежда наболелите проблеми за благосъстоянието на младото поколение. Тези събития допринасят за раждането на идеята за празник, посветен на децата.

Празникът е официално установен през следвоенната 1949 г. на ноемврийския конгрес на Международната демократична федерация на жените. Първият ден на детето в световната история се отбелязва на 1 юни 1950 г . Събитията, съвпадащи с него, се провеждат в 51 страни по света. Преди всичко организаторите искат да предпазят децата от глад и война. На тази конференция постигат съгласие да направят всичко по силите си, за да поддържат света в мир.

ООН одобрява инициативата и дава своя принос за защитата на младото поколение. През 1959 г. се изготвя Декларацията за правата на детето, която включва редица членове, които осигуряват правната защита на непълнолетните. Декларацията няма правна сила, но нейните препоръки са лесно приети в много държави.

30 години по-късно, през ноември 1989 г., ООН изготвя Конвенцията за правата на детето, основният документ, който определя отговорностите на държавите към децата. Документът съдържа 54 членове, регулиращи правата на децата и задълженията на възрастните по отношение на тях.

Международният ден на детето е уникален и с това, че има свое собствено знаме. На буйно зелен фон е изобразена планетата Земя, около която има разноцветни фигури, символизиращи деца, хванати за ръце.

Значение на Международния ден на детето в България

В България празникът продължава да се отбелязва в голям мащаб. Този ден не е почивен ден, но именно на него започва любимото време на учениците – летните ваканции. По традиция в училищата и предучилищните детски заведения се провеждат спортни състезания, концерти, съвместни филмови прожекции и други развлекателни събития.

Следвайки добрите традиции, на градските площади и паркове се провеждат детски състезания по рисуване. Точно както преди десетки години, децата рисуват слънцето, спокойното небе, мама и татко, хванати за ръце на тротоара. Влюбените родители се опитват да прекарат този ден с детето си и да му дадат празнично настроение с помощта на наличните забавления.

Особено внимание се обръща на подпомагане на домове за сираци, големи семейства, деца от семейства в неравностойно положение и деца, страдащи от сериозни заболявания.

Оценка: 4.9 от 9 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top