Православен календар на християните

Православен календар

Православен календар на християните

Църковните празници през годината

В този пълен православен календар може да направите справка какъв празник е днес или какъв ще бъде утре, както и в идните дни. По този начин винаги ще сте наясно какви празници предстоят и особено кои ще бъдат именниците на предстоящите именни дни, за да може да ги поздравите.

В християнския календар се почитат велики хора, които имат пряко или косвено отношение към религията. Съответно спрямо името на светеца се определя и кои имена празнуват на съответните дати.

Съществуват някои по-големи празнични дни и периоди, както и по-кратки, но за християните няма никакво значение продължителността на празника, тъй като тези дни трябва да бъдат подобаващо почетени.

В църковният календар ще откриете по месеци и дни какви християнски празници предстоят и на коя дата се празнуват. За целта направете справка в официалния календар на Българската Патриаршия.

Църковен календар на православните християни

Православието ежегодно определя и публикува църковен календар за всяка година, в който се поместват датите за всички празници. Причината за обновяването на календара се състои във факта, че някои празници са подвижни и се празнуват всяка година на различни дати.

Църковните празници търпят промяна, тъй като съществува известна разлика в отчитането на датата на някои празници от една страна от православните християни, а от друга от католиците. Отчитането се прави на база различен календар, което води и до тези промени. Това пък от своя страна се отразява и на почивните дни през годината, в които не работят повечето хора.

Християнските празници са страхотен момент да покажете уважение към религията си, както и да отбележите подобаващо светците, които се отбелязват в православния календар. Християнските новини може да получавате от Патриаршията, която публикува важни съобщения.

Православните празници са онзи момент в годината, който следва да се отразява от вярващите, включително и в моментите на пости, както и консумирането само на определен тип храна.

Оценка: 5 от 4 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top