24 май – поздравления и картички

Денят на славянската писменост и култура е своеобразно признание от българите за заслугите на двама изключителни православни светци – Кирил и Методий.

Кирил и Методий са родени през 9 век в град Солун и са били славяни от знатен род по произход. И двамата стават православни монаси. През 857 г. византийският император изпраща братята в Хазарския каганат да проповядват православната вяра там.

Те успешно убеждават хазарския княз и обкръжението му да приемат християнството. През 862 г. проповедниците идват в Моравия (по молба на моравския княз) – тук създават славянската азбука, превеждат Евангелието, Псалтир и други богослужебни книги на славянски език.

През 1985 г. 24 май е обявен за „празник на славянската култура и писменост“.

 

Картички за деня на славянската писменост

Честит 24 май с картичка     Картичка за 24 май онлайн    Поздравление за 24 май с надпис върху картичка    Поздравления за 24 май за деня на писмеността    Поздрав за 24 май за славянската писменост    24 май картички с пожелания    Честит 24 май картичка    Картичка за 24 май с пожелание    Нови Картички за 24 май    Картичка с Поздрави за 24 май

 

Поздравления за 24 май

Днес е важен ден – Денят на славянската култура и писменост. Този празник обединява всички славянски народи, защото за всички нас славянската култура е родна. Благодарение на появата на писменост можем да се докоснем до произхода на нашето културно наследство. Нека ценим и почитаме това, което нашите предци ни предадоха, подкрепяме и възраждаме забравени традиции, бъдем горди, че сме славяни!

Поздравления за Деня на славянския писмен език и култура, за празника на просвещението и образованието. Всичко започва с обикновена азбука и достига до големи мащаби с развитието на науката и появата на различни области на културата. Така че нека славянското просвещение продължи да се развива, нека нашият човек получи подходящите знания и духовни ценности, нека във всеки от нас се появи интелигентен и културен човек.

Поздравления за Деня на българския писмен език и култура. Пожелавам ви компетентна реч, чист правопис, безсмъртие на традициите и вярванията на нашите предци, единство и силно приятелство на всички българи, които са обединени от прекрасни песни и стихове, същите източници на култура и общи корени на развитие и формиране.

В Деня на славянския писмен език и култура поздравявам целия български народ и искам да ви пожелая да помните корените си, да се интересувате от култура и да почитате писмения език, а също така да съхранявате традициите и да цените нашето културно наследство!

Нека славянската писменост и култура процъфтяват от година на година и внимателно се предават на следващите поколения! Нека всеки българин обича, цени и знае перфектно родния си език, пази културното си наследство и се опитва да спазва традициите, носени от нашите предци през вековете!

Всяка нация трябва да познава и цени своята култура, която й е давала образование и специално усещане за родния си език. В Деня на славянската писменост и култура бих искал да поздравя славяните от всички страни, които ревниво пазят основите на своя език и култура, благодарение на което нашето духовно богатство се предава от поколение на поколение.

Поздравления за Деня на славянския писмен език и култура. Пожелавам ви да се гордеете, че нашите предци са успели да направят голям пробив, давайки ни възможност да бъдем образовани хора и културно развити личности.

Денят на славянската култура и писменост трябва да се превърне в един от основните празници. Това са нашите корени, които не бива да се забравят, защото славянският народ е много специален. Нека напомним на себе си и на децата си за забравени традиции и обичаи. Познаването на историята на нашите предци е достойно за уважение. Честит празник, приятели!

Поздравявам ви с Деня на славянската писменост и култура и от сърце искам да ви пожелая във всяка житейска ситуация да останете грамотен и образован човек, който почита традициите на своя народ и се гордее с постиженията на всички българи.

5/5 - 5 гласа
Връщане в началото на страницата