Картичка с Пожелание за Гергьовден

Картички за Гергьовден

Денят на Свети Георги Победоносец по православния календар се пада на 6 май. Роден в християнско семейство, Георги получил вярата още в детството си. Ставайки пълнолетен, благодарение на своята сила, смелост, интелигентност и специален военен ръст, той се издига до ранг на командир, спечелвайки благоволението на самия император Диоклециан.

Обаче жестокостите, с които той се опитва да съживи езичеството, принуждават Георги да раздаде имотите си на бедните, да освободи робите си, да се обяви за християнин и да влезе в пряк конфликт с владетеля, обявявайки се против неговата несправедливост и ужасна жестокост.

Императорът със сложни действия и мъчения се опитал да принуди Георги да се отрече от Христос и да принесе езическа жертва, но светецът само прославил Господа и с голяма смелост понесъл всички приготвени за него страдания. Яростен, Диоклециан заповядва да му отрежат главата.

 

Оригинални картички за Гергьовден

Честит Гергьовден - картичка     Гергьовден оригинални картички онлайн     Честит Гергьовден картички с пожелания     Пожелания за Гергьовден за именници     Гергьовден картичка с поздрав     Нова Картичка за Гергьовден     Картички за Гергьовден за имен ден      Поздрави за Гергьовден онлайн     Красиви Пожелания за Гергьовден      Поздрав за Гергьовден в интернет     Картичка с Пожелание за Гергьовден    Пожелание за именници на Гергьовден

Оценка: 5 от 2 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top