Лазаровден – картички и пожелания

Лазаровден се нарича събота преди Цветница, шестата седмица на Великия пост. На този ден се е състояло тайнството на възкресението на Исус Христос на праведния Лазар, младо момче, което той много е обичал и смятал за свой близък приятел. Това се преръща в едно от чудесата, които вдъхват вяра у праведните хора във възможността за спасение чрез възкресение от мъртвите в деня на Страшния съд и е символ на силата на любовта над смъртта и дори своеобразен прототип на възкресението на самия Исус Христос.

Божествената служба в Лазаровата събота има своя специфичен ред. Провежда се със специален трепет, сърдечен и тържествен, а основното песнопение съдържа редове, показващи неслучайността на възкресението на Лазар и значението на това събитие за вярата и вярващите.

 

Страхотни картички за Лазаровден

Честит Лазаровден

 

Пожелания за Лазаровден

В събота на Лазарев искрено желая винаги да вярвате в чудото и да не изпускате голямата надежда от сърцето си, да вървите непрекъснато по праведния път и никога да не се съмнявате, че ви очакват само светли, щастливи и радостни дни.

Весели празници! Честит Лазаровден! Нека чудото на възкресението на Свети Лазар вдъхне истинска надежда в сърцата на християните, а светлината на този празник озари душите с добро и ги изпълни с благодат, спокойствие, мир и радост.

Нека всички членове на семейството да бъдат здрави днес и завинаги, нека болестите да ги заобикалят, а здравето само да се увеличава. Пожелаваме ви най-доброто и най-светлото на Лазаровден.

Честит Лазаровден! Искам да ти пожелая светли, радостни и невероятни чудеса в живота, като чудото, случило се на този ден. Нека Господ ви спаси от глупост и неприятности, нека животът ви се простира със светла и гладка лента на щастие и просперитет.

В събота на Лазаровден ви пожелавам мир и спокойствие, любов и щастие, рай на Земята и светла надежда в душата. Нека вярата ви направи по-силни, нека в живота ви се случат истински чудеса. Бъдете мил и добър човек. И нека Господ ви даде благословия за всички достойни дела.

В този значителен ден за всички християни бих искал да помня, че няма нищо на света, което да не е подчинено на Господ. И както Лазар възкръсна, представяйки се пред Исус, така и любовта към нашия ближен, състраданието, благочестието и мира ще се издигнат в душите ни, а чудесата на Божиите благословии ще докоснат всички праведници. Честит Лазаровден, скъпи братя и сестри!

На Лазаровден ти пожелавам щастие, в чудо да вярваш и обичаш те призовавам.

В дните на Великия пост има специална събота, на която почитаме делото на Христос! Това е Лазаровден! Желая ти здраве, щастие, късмет!

Честит Лазаровден, страхотен празник. Нека сега цялата ни вяра само се засилва и нека радостта никога не слиза от очите ни. Желая ни доброта и благодат, за да не отстъпят нито една крачка Ангелите.

В чест на празника, в чест на Лазаровата събота оставете нещата за по-късно и премахнете притесненията си. Отпразнувайте прекрасен празник с цялото семейство. Нека Господ да ви помага в живота. Подобно на Лазар, да ви спаси от неприятности, желая ви здраве, щастие и чудеса!

На вас на Лазаровден ви пожелавам силна вяра, съмненията в душите ни да изчезнат и да признаем, че сме необичайни. Вярвайте свещено, с надежда, любов и с несломима вяра!

Нека благодатта влезе във вашия свят сега. Пожелавам ви несломимо здраве и най-добрите дни! Нека има нещо, в което искате да повярвате, към което насочвате всичките си мисли и щастието ще отвори широко всички врати. Животът ще тръгне по бяла ивица – пожелавам ви го на Лазаровден!

Лазаровден картички онлайн

Връщане в началото на страницата

Харесай страницата на PozdraviMe.com и можеш да участваш в конкурс с награди!