Света Екатерина празнуващи на празника

Картички за Света Екатерина

На 24 ноември православният свят почита паметта на светата великомъченица Екатерина, чиято житейска история е неразривно свързана с името на Исус Христос. Момичето е било много красиво, образовано и отказва да се омъжи за човек, който е неравен в тези си качества.

Веднъж светият старейшина я посъветвал да се моли искрено на Божията майка, за да заслужи да види нейния Син, Небесния младоженец – Този, който превъзхожда всички по красота, мъдрост, височина и богатство. Въпреки това, при първата среща  Младенецът дори не погледна в нея.

Едва след познаването на Екатерина към Христовата вяра и тайнството Кръщение, извършено от старейшината, тя има видение, че Господ й е дал пръстен в знак на годеж. Този пръстен се появява на ръката й след събуждането.

Света Екатерина разпространявала християнски учения сред хората и отказвала да се омъжи за император Максимин, което предизвикало гнева му и заради което била измъчвана. Въпреки това тя свещено изповяда своята вярност към Исус, своя Небесен младоженец, и с молитва, отправена към Него, тя полага глава директно под меча на палача, разкривайки символ на вяра и преданост.

 

Уникални картички за именници на Света Екатерина

Честит празник на света екатерина с картичка     Имен ден на Екатерина с поздравителна картичка     Картички за света Екатерина - честит празник    24 ноември имен ден празнуващи     Честит имен ден Катя картичка     Хубава Картичка Света Екатерина     Картички за Света Екатерина имен ден     Картички за Света Екатерина онлайн безплатно     Пожелания за Света Екатерина с картичка     Пожелание Света Екатерина за имен ден     Света Екатерина празнуващи на празника      Света Екатерина празник поздравления

Оценка: 5 от 1 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top