Картички за 14 февруари - честит свети Валентин

Пожелания за Свети Валентин

Пожелания за Свети Валентин

Честит Свети Валентин! Пожелавам ви да се срещате всеки ден с невероятното чувство на любов. Пожелавам ви да обичате близките си, сродната си душа, работата и дейностите си, живота и себе си. И нека цялата любов винаги да бъде взаимна!

Поздравявам те с Деня на влюбените и ти пожелавам любовта винаги да живее в сърцето ти, душата ти да е топла и радостна, всичко в живота да ти бъде успешно, да е винаги наблизо необходимият и обичан човек.

Честит ден на влюбените на всички ваши любими и обичащи хора! Когато любовта живее в сърцето, светът наоколо е красив, светъл, пълен с чудеса. Любовта вдъхновява, дава надежда. Любовта наистина знае как да прави чудеса. Нека това вълшебно чувство изпълни сърцата завинаги. Любов, нежност, топлина, хармония и красота желая!

На Свети Валентин е обичайно да се пожелава любов. Но искам не само да обичам и да бъда обичан от човек, но тази любов да бъде искрена, силна и трайна. Пожелавам сърцето на всички да бие от радост и щастие едновременно със сърцето на любимата половинка, любовта да вдъхновява добри и красиви дела, връзките да са изпълнени с разбиране и споделени мечти.

Любовта вдъхновява и вдъхва надежда. Бих искал да поздравя всички влюбени за този прекрасен празник – Честит Свети Валентин – и да кажа, че да си влюбен е прекрасно и възхитително! Иска ми се всички хора на Земята да изпитат това страхотно чувство. А също така пожелавам на всички влюбени неземно щастие, безгранична любов, взаимно разбирателство и взаимно уважение. Иска ми се любовта ви да ви направи по-силни, по-смели, по-добри, а душата и сърцето ви да са изпълнени с топлина, нежност и обич. Ценете се и се обичайте един друг.

Честит Свети Валентин! Нека любовта ви защити със своята силна и топла прегръдка от всички несгоди, горчивина и разочарование. Нека вашите близки винаги да са там, никога да изневеряват. Ценете в себе си такова важно и необходимо чувство като любовта.

Любовта е едно от най-прекрасните чувства! Пожелавам ви винаги искрено да обичате и да се давите в безгранична любов! Нека този празник е изпълнен с романтика, нежност, страст и най-радостните емоции! Иска ми се връзката да ви дари само щастие и спокойствие!

Честит Свети Валентин! В края на краищата няма нищо по-добро на света от това да обичаш и да бъдеш обичан. Нека този празник се усеща не само в този ден, но и всеки ден, а чувството на любов и обич живее в сърцата на всички в продължение на много години. Обичай и бъди обичан!

Весел празник, честит ден на влюбените! Любовта е основата на Вселената, движещата сила, изцелението, ключът към успеха във всякакви начинания. Пожелавам на деня на влюбените да обичате, да се влюбвате, да се греете в прегръдки, да се целувате. Чуйте най-ценните думи, срещнете залези и изгреви с половинката.

На Свети Валентин искам да пожелая любовта да бъде онази огромна сила, която може да преодолее всякакви трудности, да вдъхнови високи постижения, да даде положителни емоции, сигурност и комфорт. Нека връзката бъде силна, романтична, дълбока и щастлива.

Желая ви любов, разбиране, нежност, романтика. Нека никога да не знаете какво е самотата. За да има винаги ръце, които да стоплят, устни, които да целуват, и душа, която да обича – давайте любов и получавайте. Честит Свети Валентин!

На Свети Валентин от цялото си сърце искам да пожелая невероятно лека и искрена любов, положителни емоции и топлина.
Честит Свети Валентин. Пожелавам ви не само на този празник да бъдете обгърнати от любов и внимание, но всеки ден – 24 часа в денонощието. Бъдете щастливи и весели, радостни и както винаги – красиви. Честит Свети Валентин!

Както силата на привличането сближава планетите, така и любовта свързва хората, въпреки различните им характери, вкусове и интереси. Да обичаш означава да гледате в една посока. Пожелавам ви да откриете това чувство възможно най-скоро, а на тези, които вече са го открили, пожелавам никога да не го губя! Честит Свети Валентин!

Това е един от най-сладострастните, топли, чувствени, нежни и романтични дни в годината. Има толкова много красиви легенди и истории, свързани с този празник, и това не е изненадващо, защото това е празник на страстта, любовта и всички влюбени. В този специален февруарски ден ви пожелавам във вашия живот винаги да има човек, който да ви даде щастие, да изпълни живота ви с живописни цветове и чувства. Той да се грижи за вас, да ви оценява, обожава и приятно да ви изненадва всеки ден. Нека магията на този ден ви даде истинска любов!

Честит Свети Валентин! Нека любовта да бъде силна и истинска, топла в моменти на беди и подкрепа във всякакви житейски ситуации. Тези, които са намерили своята сродна душа – да я запазят и оценят, тези, които все още не са срещнали любим човек – трябва да го намерят!

Честит Свети Валентин! Пожелаваме ви благополучие и щастие, за да бъде любовта ви винаги взаимна и за да бъде сърцето ви винаги младо и изпълнено с любов към живота.

 

14 февруари е онзи удивителен ден, в който можете и трябва смело да признаете любовта си. Освен това можете да кажете на виновника за огъня в сърцето си за непреодолими чувства без нито една дума. Свети Валентин е любим празник за хора от всички възрасти. Той е обожаван от тези, които вече са срещнали своята сродна душа, а хората, които още не са се усмихнали от сърдечно щастие, чакат да получат своята любов.

Вечна любовна история

Историческите факти показват, че прототипът на Свети Валентин е съществувал в древен Рим. За да увеличат раждаемостта, древните римляни изобретили необичаен еротичен фестивал – Луперкалия. На 14 февруари почитали богинята Юнона, покровителка на жените, майчинството и брака. Всички неженени момичета написвали имената си на пергамент и ги слагали в обща кошница. Самотните момчета, разчитайки на късмет, избират на сляпо приятелката си за следващата година.

През Средновековието в Англия се появява обичаят да се избира приятелка за една година. Младите хора, подобно на древните римляни, вадели бележки с имената на дамите от урната.

Историята на Валентин

Празникът на любовта намира своя небесен покровител през 496 година. Едва тогава папата провъзгласява 14 февруари за Свети Валентин. Кой е мистериозният Валентин? Има няколко легенди за съдбата на главния светец на всички влюбени.

Според един от тях Валентин е бил затворник, който е отишъл в затвора за изцеление на болните с помощта на неизвестна сила. Хората не забравят своя спасител и му носят бележки. Веднъж бележка попаднала в ръцете на пазач, който, вярвайки в способностите на младежа, го помолил да излекува сляпата му дъщеря. Лекарят, който между другото е бил добре изглеждащ, се съгласява и излекува момичето от болестта. Като видяла бяла светлина и красив младеж, младата дама веднага се влюбила в своя спасител.

Тази история има тъжен край – на 14 февруари е екзекутиран влюбения млад мъж. Знаейки, че му остава много малко време да живее, той пише на любимата си и на всички свои близки бележки с признания. Тук се ражда традицията да си подаряваме валентинки.

Според друга красива, но и тъжна легенда, Валентин е бил римски свещеник, който е служил през III век след Христа. Добре известно е, че по онова време е имало забрана за женитба на войници – Юлий Клавдий II забранява на войниците да създават семейства, защото вярвал, че съпругите пречат на мъжете спокойно да се бият и защитават родината си.
Свещеник Валентин, въпреки строгите забрани, продължава да жени влюбени войници, за което е осъден на смърт.

Докато е в затвора, младият свещеник се влюбва лудо в очарователната дъщеря на надзирателя. Момичето също му отвтъща. В нощта на 14 февруари влюбеният Валентин написва на дамата на сърцето си красиво признание за сърдечни чувства, а на сутринта смъртната присъда е била изпълнена.

Как се появиха валентинките

В древността влюбените признавали горещите си чувства с думи, песни и танци. И едва през XV век момчетата и момичетата си давали любовни бележки. Една от тези валентинки все още се намира в Британския музей – това е красиво любовно признание на херцога на Орлеан пред любимата му съпруга, написано в затвора.

Върхът на популярността е през 18-ти век, след това валентинки се подаряват един на друг вместо цветя и подаръци. Домашно приготвените цветни картички са особено обичани в Англия. Те са били подписвани с поезия, пронизвани с игли, за да се направи дантела, и боядисвани с шаблони и мастило. Дори до модерните пощенски картички, издадени от печатницата, античните сърца изглеждат шик.

Свети Валентин в различни държави

В много страни Свети Валентин отдавна е надхвърлил древните обичаи и е загубил католическия си оттенък. Всеки, който има любов в сърцето си, го смята за свой празник. Във Франция е прието да се дават скъпоценни бижута на Свети Валентин, а американците традиционно подаряват шоколади на своите любовници. Японците подслаждат живота на половинките си с шоколадови фигурки, а жените подаряват на рицарите на сърцата си ценни подаръци.

Британските момичета гледат през прозореца рано сутринта в очакване да се сгодят – смята се, че първият минувач е този, който е предопределен да стане техен съпруг. Но това не е най-удивителният обичай в страната. На 14 февруари британците изпращат нежни любовни писма не само до всички роднини и приятели, но и до техните обожавани домашни любимци.
Интересното е, че в Саудитска Арабия 14 февруари е под строга забрана. Който се осмели да го празнува, се глобява.

В Русия научават за Свети Валентин в началото на деветдесетте. Той веднага се превръща в любим светски празник. Сега се празнува от хора от всички поколения – това е прекрасна причина да подарите подарък и да признаете любовта си на скъп човек.

Оценка: 5 от 3 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top