Честит празник на вяра ндежда и любов с картичка

Картички за имен ден на Вяра Надежда Любов

Православният празник, денят на светите Надежда, Вяра и Любов, се чества в България отдавна. Историята на празника е тежка и тъжна. Дори по време на управлението на Адриан, майка София живее в Римската империя с трите си дъщери. Жената и момичетата не крият вярата си в Христос. Императорът заповяда да бъдат заведени в Рим. Света София и момичетата, осъзнавайки какво ще последва, се молят на Господ Исус Христос да им даде сила, смелост и достойно да приемат всички мъчения.

Първоначално римляните се опитват да принудят и четиримата да се откажат от православната вяра, след това младите девици биват подложени на свой ред на ужасни мъчения и това въпреки факта, че са на 9-12 години.

София е била принудена да наблюдава всичко, което се случва. Трудно е да си представим как се е чувствала жената, когато е видяла как дъщерите й са измъчвани. Но въпреки всички страдания, никоя от дъщерите не се отказа от вярата в Господ.

След като на майката е позволено да погребе телата на своите момичета, тя прекарва три дни над гробовете им, след което умира. Църквата ги канонизира сред светите мъченици, чиито мощи са в Елзас от 777 година. На този ден се поздравяват всички момичета, жени, които носят имената на тези светци. Какво можете да си пожелаете на този ден освен търпение, издръжливост, смелост? Разбира се, надежда, вяра и любов.

 

Неповторими картички за имен ден на Вяра, Надежда и Любов

Вяра надежда и любов картичка с послание     Честит празник на вяра ндежда и любов с картичка     Честит имен ден - Картичка за Вяра Надежда Любов     Вяра Надежда Любов честит имен ден     Картичка за Честит имен ден Наде     Честит празник Вяра Надежда Любов     Вяра Надежда Любов - имен ден на 17 септември     Поздравителни Картички Вяра Надежда Любов     Поздравителни Картички за Вяра Надежда Любов     Пожелание за Вяра Надежда Любов за именния ден     Красиви Пожелания за Вяра Надежда Любов

Оценка: 5 от 1 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top