Агата - имен ден

Агата – име, значение, имен ден

Агата - имен ден

Агата – пълна информация за името, кога празнува имен ден и с какво може да я изненадате.

Значение на името Агата

Името е от старогръцки произход, превежда се като „добра“, „хубава“. Характерът на тази жена съвсем не е толкова мек, колкото би могло да се предположи, съдейки по превода на нейното име.

Тя е достатъчно настойчива, упорита в желанията си, не обича да плаче и да се оплаква от живота си, стреми се да бъде независима. Агата обикновено е сдържана, умее да скрива и радостта, и мъката си, затова по външните прояви е доста трудно да се определят истинските й чувства.

Важна информация за името Агата

Произход: старогръцки

Значение: „Добър“, „Добродетелен“ или „Любезен“. Името отразява положителни качества.

Историческо значение: Името Агата има историческо значение, а Света Агата е добре известна християнска светица. Тя е особено почитана в католицизма и нейният празник се чества на 5 февруари.

Популярност: Докато името Агата се среща по-рядко през последните години, то носи вечен и класически чар. Някои родители все още оценяват традиционното и елегантно усещане на самото име.

Известни личности: Освен Агата Кристи, в историята е имало различни забележителни личности с името Агата, включително художници, музиканти и активисти.

Черти на личността: Въпреки че индивидуалните личности се различават, хората с име Агата може да се свързват с качества като доброта, добродетел и чувство за доброта.

Струва си да се отбележи, че възприемането на имената може да варира в зависимост от културата и личните предпочитания. Женското име Агата, със своите класически корени и положително значение, продължава да се цени от онези, които се възхищават на традиционните и вечни имена.

Кога има имен ден Агата

Агата разполага с празничен имен ден на 5 февруари ежегодишно. Този празничен ден не е преместваем, затова се прави празник на точно число всяка една година.

Възможно е наименованието да почерпи и на още една дата през цялата година, тъй като перманентно се честват нови църковни празнични дни, за които като резултат наименования на личности празнуват през няколко дни през годината имен ден.

Картички и пожелания за Агата

В случаите когато искате да направите сюрприз за щастливия ден на своя приятел, може да го изненадате с прекрасна картичка за рожден ден с пожелание от PozdraviMe.com. Друга възможност е да изпратите на човека с празника интернет съобщение с неподражаеми поздравления, което от своя страна да го докосне точно в душата.

При този способ ще покажете вашите приятелски чувства и ще изразите, че уважавате това създание.

Оценка: 4.8 от 6 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top