Агата – име, значение, имен ден

Агата - имен ден

Агата – пълна информация за името, кога празнува имен ден и с какво може да я изненадате.

Значение на името Агата

Името е от старогръцки произход, превежда се като „добра“, „хубава“. Характерът на тази жена съвсем не е толкова мек, колкото би могло да се предположи, съдейки по превода на нейното име.

Тя е достатъчно настойчива, упорита в желанията си, не обича да плаче и да се оплаква от живота си, стреми се да бъде независима. Агата обикновено е сдържана, умее да скрива и радостта, и мъката си, затова по външните прояви е доста трудно да се определят истинските й чувства.

Кога има имен ден Агата

Агата разполага с празничен имен ден на 5 февруари ежегодишно. Този празничен ден не е преместваем, затова се прави празник на точно число всяка една година.

Възможно е наименованието да почерпи и на още една дата през цялата година, тъй като перманентно се честват нови църковни празнични дни, за които като резултат наименования на личности празнуват през няколко дни през годината имен ден.

Картички и пожелания за Агата

В случаите когато искате да направите сюрприз за щастливия ден на своя приятел, може да го изненадате с прекрасна картичка с пожелание от PozdraviMe.com. Друга възможност е да изпратите на човека с празника интернет съобщение с неподражаеми поздравления, което от своя страна да го докосне точно в душата.

При този способ ще покажете вашите приятелски чувства и ще изразите, че уважавате това създание.

Оценка: 4.7 от 4 гласували
Връщане в началото на страницата