Значение и произход на името Албена

Албена – име, значение, имен ден

Значение и произход на името Албена

Албена – топ справка за наименованието, на коя дата празнува имен ден и как може да изненадата човека.

Значение на името Албена

Това красиво женско име произхожда от латинското „алба“ – бяла.

Албена прилича доста на своя баща. В характера й доминират три черти – принципност, упоритост и високомерие. Албена е любимка на своите родители и има щастливо и слънчево детство. В семейството си налага атмосферата на взаимно разбирателство и съгласие.

При избора на професия Албена винаги се ръководи не от нейната престижност и изгода, а от други фактори. По правило Албена се разбира добре с мъжа си, като брани и своите интереси.

Дамите с това име лесно забравят обидите. Ревниви са към женското обкръжение на съпруга си. Децата им са талантливи в изкуството. Не понасят пиянството на мъжете и самите те практически не вкусват алкохол.

Кога има имен ден Албена

Албена ще празнува имен ден на 28 март всяка година. Празничният ден е статичен, затова се прави празник на точно число всяка една година.

Достъпно е лицето да празнува имен ден и на друга дата в годината, защото перманентно изникват нови християнски празници, за които се получава някои наименования на хора честват през няколко дни в годината имен ден.

Картички и пожелания за Албена

В случаите когато желаете да направите сюрприз за щастливия ден на празнуващия имен ден, може да го направите с уникална нова картичка от PozdraviMe.com.

Друг вариант е да разпратите на човека, който празнува, послание с оригинално пожелание, което ще го уцели право в чувствата.

При този похват ще докажете вашите горещи емоции и ще заявите, че много държите на тази личност.

Оценка: 4.9 от 10 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top