Произход на името Алекси

Алексей / Алекси – име, значение, имен ден

Произход на името Алекси

Алексей / Алекси – топ справка за носителя на това име, кога точно ще черпи по повод имен ден и как бихте могли да направите хубава изненада.

Значение на името Алексей

Името е с древногръцки произход и означава „бранител“.

Момчетата, кръстени така, са много привързани към майките си, но не наследяват от тях спокойния характер. Той по принцип е мълчаливец, доброжелателен е и заедно с това е човек на делото.

Когато порасне, придобива доста привлекателни качества – старае се във всяка работа, свършва започнатите задачи, стреми се към съвършенство. Във фините неща е ненадминат майстор – затова често от млад научава някой занаят.

Забелязана е неоспорима закономерност: в учителския занаят Алексеевците стават опитни наставници, в спорта – търпеливи треньори, а в бизнеса – верни партньори.

Сред мъжете с това име има много художници, писатели и актьори. Не са им чужди и точните науки – от тях излизат добри инженери и архитекти. Особено много им помага добрата интуиция.

Интересни са взаимоотношенията му с жените – той е отстъпчив в дреболиите, но в сериозните спорове проявява крайна твърдост, която стига и до инат.

В жените цени най-много чистоплътността – не дай си Боже, ако някоя от тях се появи пред него в мърляви дрехи – той ще си замълчи, но ще даде да се разбере, че никак не му е приятно. Не е ревнив, понякога жените могат дълго да го водят за носа.

До самата си старост съхранява синовната обич към родителите си. Трудно се общува с Алексеевците, които са родени през зимата. Родените през лятото са открити и малко наивни.

Мъжете с това име ще имат успех в брака, ако се задомят с Анастасия, Анна, Галя, Надежда, Румяна, Светлана. Не са за препоръчване връзките му с Вера, Олга, София, Тамара, Юлия.

Кога има имен ден Алекси

Алексей / Алекси ще има празник на името си на 17 март всяка една година. Празничният ден е статичен, затова се прави празник на една и съща дата ежегодно.

Напълно възможно е името да има имен ден и по друго време в цялата година, тъй като перманентно се отбелязват нови църковни празнични дни, в които става така че наименования на личности отбелязват по няколко пъти през годината именни дни.

Картички и пожелания за Алексей

Когато имате желание да направите сюрприз за празника на лицето, което празнува, може да го извършите с перфектна нова картичка от интернет портала PozdraviMe.com.

Различен метод е да разпратите на човека, който празнува, писмо с приказно пожелание, което непременно ще го уцели право в сърцето.

С този метод ще докажете своите приятелски искрени чувства и ще изразите, че уважавате този прекрасен човек.

Оценка: 5 от 2 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top