Андрей значение на името

Андрей – име, значение, имен ден

Андрей значение на името

Андрей – точна справка за носителя на това име, кога ще черпи по повод имен ден и с какво можете да изненадата човека.

Значение на името Андрей

Произхожда от гръцката дума Andreas, която значи „мъжествен“.

Андрей още от малко момче е бунтар по природа. Не зачита никакъв авторитет и се мисли за по-умен от всички. У него съществува една вродена потребност да ръководи и отказва да бъде поучаван.

Често влиза в спорове, винаги мисли, че е прав, но от друга страна, когато сгреши за нещо – няма проблем да се извини или да си признае.

Андрей е влюбчив. Има специално отношение към жените. Когато е истински увлечен и влюбен, дава всичко от себе си, за да впечатли избраницата си. Иска дамата до него да е женствена, държи на външната красота.

Ако Андрей се свърже с Гергана – очаква ги дълга и пълноценна връзка. Мъжът с това име би оценил, ако партньорката му е независима и все пак готова да го следва и да се съобразява с него. Очаква тя да го хвали, насърчава и да му бъде вярна.

Кога има имен ден Андрей

Андрей има празник на името си на 30 ноември ежегодно. Този празничен ден е статичен, при което се прави празник на точно число всяка една година.

Осъществимо е личността да се весели и на друга дата през календарната година, тъй като перманентно се отбелязват нови православни празници, в които се получава някои имена на личности честват в два или повече дни през календарната година радостен имен ден.

Картички и пожелания за Андрей

Ако желаете да поднесете поздрави за празника на именника, имате възможност да го изненадате с неповторима поздравителна картичка от PozdraviMe.com.

Друг начин е да пратите на празнуващия човек онлайн съобщение с приказно пожелание, което да го докосне право в душата. При този похват ще изкажете вашите горещи чувства и ще изразите, че уважавате тази личност.

Оценка: 5 от 3 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top