Дария и Дарина - значение на името

Дарина / Дария – име, значение, имен ден

Дария и Дарина - значение на името

Дарина / Дария – пълна информация за името, на кой ден ще черпи по повод имен ден и с какво бихте могли да изненадате приятно именника.

Значение на името Дарина / Дария

Според някои източници името Дарина (или Дария) е женски трансформиран вариант от името на персийския цар Дарий (в превод това означава победител). По-достоверно е обаче коренът на името да се търси в славянската дума „дар“ (подарък).

Малките момичета с името Дарина са любимки на своите майки. Те се въртят около тях в кухнята и стават добри къщовници. От малки привикват към реда. В детските игри обичат да „водят бащина дружина“ – борят се за лидерството навсякъде.

Жените с това име са естетки. Като девойки търсят красивата дреха, често се пробват и да шият сами. Не си падат по тежкия грим. Фантазират без задръжки. Дарина по правило е влюбчива натура. Много добре се справят, ако са избрали професията на застрахователен агент, журналист или психолог.

Дарина живее в настоящето и е устремена към бъдещето. Миналите връзки и увлечения на съпруга й не я интересуват. Енергична е, има редица способности, често проявява талант. Не се бои да започне от началото, от нулата. И почти винаги успява.

Съумява да поддържа добри отношения с роднините на мъжа си. Семейният бюджет Дарина най-често управлява сама. Икономична е, но и деликатна. Държи на приличието – не прави забележки на съпруга си пред чужди хора.

В брака ще е щастлива, ако избере за съпруг мъж с името Евгени, Иван, Валентин, Александър, Антон, Стефан, Сергей, Юри или Васил. Добре е да избягва нежни връзки с Атанас и Павел.

Кога има имен ден Дарина / Дария

Дарина / Дария трябва да знае, че има голям празник – имен ден на 12 декември през тази година. Празникът не е преместваем, заради това се чества по едно и също време ежегодно. Позволено е лицето да получи поздравления за имен ден и на друга дата в цялата година, тъй като перманентно се честват нови православни празнични дни, в които като резултат личните имена на хора имат няколко пъти в годината имен ден.

Картички и пожелания за Дарина / Дария

Когато поискате да поднесете изненада за празника на именника, бихте могли да го направите с оригинална картичка с пожелание от интернет портала PozdraviMe.com. Друг метод е да разпратите на човека, който празнува, имейл с уникални поздравления, което непременно да го уцели 100% в душата. С този похват ще изразите своите приятелски искрени чувства и ще изразите, че много държите на тази личност.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top