Дарина / Дария – име, значение, имен ден

Според някои източници името Дарина (или Дария) е женски трансформиран вариант от името на персийския цар Дарий (в превод това означава победител). По-достоверно е обаче коренът на името да се търси в славянската дума „дар“ (подарък).

Малките момичета с името Дарина са любимки на своите майки. Те се въртят около тях в кухнята и стават добри къщовници. От малки привикват към реда. В детските игри обичат да „водят бащина дружина“ – борят се за лидерството навсякъде.

Жените с това име са естетки. Като девойки търсят красивата дреха, често се пробват и да шият сами. Не си падат по тежкия грим. Фантазират без задръжки. Дарина по правило е влюбчива натура. Много добре се справят, ако са избрали професията на застрахователен агент, журналист или психолог.

Дарина живее в настоящето и е устремена към бъдещето. Миналите връзки и увлечения на съпруга й не я интересуват. Енергична е, има редица способности, често проявява талант. Не се бои да започне от началото, от нулата. И почти винаги успява. Съумява да поддържа добри отношения с роднините на мъжа си. Семейният бюджет Дарина най-често управлява сама. Икономична е, но и деликатна. Държи на приличието – не прави забележки на съпруга си пред чужди хора.

В брака ще е щастлива, ако избере за съпруг мъж с името Евгени, Иван, Валентин, Александър, Антон, Стефан, Сергей, Юри или Васил. Добре е да избягва нежни връзки с Атанас и Павел.

Връщане в началото на страницата