Денис и Денислав - имен ден, произход и значение на името

Денис / Денислав – име, значение, имен ден

Денис и Денислав - имен ден, произход и значение на името

Денис / Денислав – точна справка за името, кога точно празнува имен ден и с какво бихте могли да направите изненада.

Значение на името Денис / Денислав

Славянска форма на древногръцкото име Дионисиос (от Дионис – бог на виното и природната сила).

Като малък Денис е много общителен. Където се появи, събира симпатии и любов. Много се грижи за бездомни кучета и котки и често споделя с тях закуската си. Понякога прави и бели – успехът му в училище е горе-долу в средата, но е старателен.

Вече пораснал, Денис преодолява трудностите на живота с лекота. Късметът сякаш върви паралелно с него. Обича да се показва в обществото – с хубави жени, и с хубави коли. Малко е фукльо и сноб, но това пречи повече на околните, отколкото на него. Пие малко, най-вече хубави вина. Знае цената на парите и не ги харчи без сметка.

Когато иска да се ожени, Денис преследва целта си доста користно – търси богати момичета и ги намира. Първият му брак често е несполучлив – съпругата му не може да търпи тъщата и това в крайна сметка разваля младото семейство.

Ако връзката му е с Александра, Анна, Венера, Димитрина, Екатерина, Евгения, Клавдия, Марина, Поля, София – може да му провърви. Конфликти на различна основа могат да се очакват, ако Денис има за партньорка дама с името Агнеса, Антонина, Зоя, Нина, Ирина, Емилия или Яна.

Кога има имен ден Денис / Денислав

Денис / Денислав има голям празник – имен ден на 24 юни всяка една година. Този празник не е от подвижните, поради това се отбелязва събитието през един и същ месец всяка една година.

Позволено е личността да празнува имен ден и на друга дата през цялата година, тъй като перманентно се отбелязват нови православни празнични дни, за които като резултат някои наименования на личности отбелязват в два или повече дни през годината празничен имен ден.

Ако желаете да поднесете изненада за празничния ден на своя роднина, може да го изненадате с перфектна картичка с пожелание за имен ден от онлайн проекта PozdraviMe.com.

Картички и пожелания за Денис / Денислав

Различен метод е да препратите на човека с празника писмо с уникални поздравления, което ще го уцели директно в райското кътче на душата. При този похват ще изразите вашите горещи искрени чувства и ще заявите, че уважавате тази особа.

Оценка: 4.6 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top