Едит – име, значение, имен ден

Доста разпространено женско име във всички европейски страни. В детството си момичетата с това име тревожат родителите си – те са импулсивни и прями. Често боледуват от настинки и ги боли гърлото. Някои от тях са с неустойчива нервна система.

В училище не са особено добри ученички.

Малко мъжкият характер на Едит през годините почти не се променя – и като порасне, тя си остава смела и импулсивна. Достига целите си не само с пробивните си способности, но и с голямо трудолюбие. Понякога има конфликти с родната си майка. Съдбата на Едит нерядко се развива трудно. Макар, че по-добре общува с мъжете, отколкото с жените, нейният семеен живот е низ от проблеми. Жените с това име имат богат духовен свят – те се интересуват от театър, музика, балет и литература. С часове могат да бърборят по телефона, сутрин се събуждат трудно.

Обличат се по-скоро екстравагантно, отколкото елегантно. Имат добър вкус към бижутата. Предпочитат червените и жълтите цветя. Много обичат да разместват мебелите вкъщи и го правят често. В същността си Едит е с добър и сговорчив характер. От нея става добър адвокат, музикант, счетоводител. Най-удачни са браковете й с мъже, носещи имената Кирил, Борис, Илия, Захари и Симеон. Трябва да внимава при връзките си със Станислав, Атанас, Евгени, Юри, Владислав, Владимир.

Връщане в началото на страницата