Елвира – име, значение, имен ден

На пръв поглед Елвира прави впечатление на уравновесен и спокоен човек. Но това е измамно впечатление – жените с това име са от категорията „тихи води“. В нейния характер обаче са събрани като в коктейл всякакви противоречиви качества, които се забелязват сред време. Елвира е хитра, добре се ориентира в обстановката, бързо взима решения и действа стремително. Това са така да се каже „оперативните й качества“, които определят жизнените й посоки и успехи. Едновременно с това тя вечно е недоволна от себе си, трудолюбива е до крайност, обича да спори и да налага своето мнение, разбира се с разумни аргументи. Така изграден, характерът на Елвира я прави универсално приета във всякакви среди и общо взето симпатична на много хора.

Но Елвира поставя твърде високо „летвата” за контакти с други хора – тя не обича бавните и мързеливите. Може да излезе от кожата си, ако някой опита със сила да застане на пътя й. Това  в особена сила се отнася за мъжете около нея. В това отношение Елвира няма много късмет. По правило първият й брак не е траен, но когато се омъжи пак, намира истинското си щастие. Най-често става майка на синове.

Родените през зимата жени с това име са спортни натури, обичат всички състезания в живота и обикновено ги печелят. Обичат пътешествията и лесно се измъкват от конфликтни ситуации. „Летните“ Елвири често стигат до високи постове в обществото – някои стават зам.-министри, депутати, президенти на компании, управители на ресторанти и магазини. При тях обаче нещо в личния живот винаги куца.

Елвира ще намери брачното си щастие, ако свърже съдбата си със Сергей, Виктор, Борис, Евгени, Данаил, Александър. Несъвместима е обаче връзката й със Симеон, Петър, Олег, Павел, Самуил, Янко.

4.9/5 - 7 гласа
Връщане в началото на страницата