Емил / Емилия – име, значение, имен ден

От гръцката дума aimylios, означава „ласкав, лъстив”.

Хората с това име изпитват скрита потребност да бъдат харесвани. Самоувереният им вид и дръзко поведение може никога да не ви наведат на тази мисъл, но под цялото им перчене се крие нужда от одобрението на ближните им. Въпреки привидната им независимост нищо не ги прави по-щастливи от всеобщото възхищение и признание. Ценят емоционалните изживявания и дори сами, с цената на всичко, си създават такива. Влюбени са в пътешествията, това определено ги зарежда с много положителна енергия.

Силната воля е една от положителните им черти, успяват да надвият всички дребни спънки и не се предават пред сериозните проблеми. Критични са и лесно намират недостатъците. Обичат хората да се съобразяват с тяхното мнение и да се вслушват в съветите им. Нищо не може да ги убеди, че не са прави, когато изразяват дадено становище. Склонни са дори да налагат своите преценки като единствените разумни по даден въпрос.

Емил е зареден с много творческа енергия, не се изнервя, нито пък се отказва лесно, когато има някаква цел. Склонен е да се нагърбва с много предизвикателства наведнъж. В личния живот пък търси спокойствие и разбирателство от половинката си.

Емилия е неуморна в търсене на емоции и предизвикателства. Флиртува с лекота и се чувства жива, само когато е обичана и заобиколена от близките си. Перфектни отношения биха били за нея тези с Иво, Бойко и Боян.

4.9/5 - 7 гласа
Връщане в началото на страницата