Ева – име, значение, имен ден

В превод от староеврейски името означава „даряваща живот”. Както е много добре известно в Библията Ева се явява прародителка на човешкия род.

Добрия характер Ева наследява от баща си, а ината от майка си. Главното качество, което я откроява от останалите жени, е нейната чувственост. Това е истински вулкан от емоции, от които тръгват и други нейни черти. Някои от тях са със знак плюс, а други –със знак минус. Ева е болезнено ревнива и непредсказуема, когато се ядоса. В минути на нервност тя може да наговори думи, за които след това горчиво съжалява.

Мъжете я харесват, защото с дами като нея никога не скучаят. Тя прави живота им едновременно ад и рай. Ева умее само с поглед да накара дори най-заспалия мъж да тръгне след полата й. Това е повече въпрос на нейната безспорна женска интуиция и въображение, отколкото стъпки на разума й.

Ева добре се разбира с всички мъже по света, но особен късмет ще и донесе връзката с Иван, Христо, Филип, Захари, и разбира се… Адам. Не се препоръчва да свързва съдбата си с Евгени, Петър, Павел.

Връщане в началото на страницата