Евдокия значение на името

Евдокия – име, значение, имен ден

Евдокия значение на името

Евдокия – пълна информация за наименованието, през кой месец ще почерпи за имен ден и с какво ще можете да изненадате приятно именника.

Значение на името Евдокия

В превод от старогръцки означава „прославена с добро“.

Момичетата, кръстени с това име, растат слабички, но без никакви сериозни отклонения. Те усещат много добре музиката и ритъма. По характер приличат на майките си – също като тях са добри и сръчни.

През ученическите си години Евдокия се променя бързо и когато стане на 18 години, е много емоционална. Занимава се с плуване и гимнастика, увлича се от математика и езици. След 22 години Евдокия вече е с изграден сериозен и неконфликтен характер.

Общителна е, заразява всички със смеха си. Обича да готви и шие, и го прави добре.

Родените през зимата Евдокии са много настойчиви в преследването на целите си. Търсят и постигат истинските неща с цената на всичко.

„Есенните“ са пресметливи и „цепят стотинката“, когато става дума за семейния бюджет.

Ако Евдокия се е родила през зимата, тя ще бъде доста ревнива и мнителна. Рядко се извинява първа, дори и да не е права в споровете.

Сред родените през лятото Евдокии има много вярващи в Бога. От тях стават добри учителки и счетоводителки. Рядко си поставят неизпълними цели и изпитват съмнения във всичко.

Евдокия има златни ръце – понякога на тях се крепи цялата къща. Когато върши нещо, го прави бавно, но изпипва работата. По-скоро е домошар. В компания е весела, обича и да пее. Благодарение на своето търпение създава здраво семейство.

Евкодия може смело да се свърже с Илия, Петър, Димитър и Евгени – това ще й донесе щастие. По-малък е шансът й за радост и усмивки, ако се омъжи за Тодор, Михаил, Антон, Кирил.

Кога има имен ден Евдокия

Евдокия ще има празник – имен ден на 30 юли всяка една година. Този празничен ден не е динамичен, затова се прави празник на една и съща дата ежегодно. Достъпно е човекът да организира празник и на друга дата от календарната година, защото постоянно се честват нови православни празнични дни, в които се получава личните имена на личности празнуват два или повече пъти в годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Евдокия

Ако желаете да поднесете изненада за празничния ден на своя приятел, може да го направите с подходяща картичка с пожелание от сайта Pozdravime.com. Различна възможност е да пратите на човека с празника онлайн съобщение с уникални поздравления, което непременно ще го докосне 100% в чувствата. При този способ ще покажете вашите горещи емоции и ще заявите, че оценявате тази личност.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top