Филип значение на името

Филип – име, значение, имен ден

Филип значение на името

Филип – топ информация за името, на кой ден ще черпи по повод имен ден и с какво можете да направите хубава изненада.

Значение на името Филип

Името идва от древногръцкия език и означава „обичащ конете“.

В ранното се детство Филип е капризно и вечно боледуващо дете. Срамежлив е и избягва шумните игри с другите деца. Доста е разсеян и като порасне, тази черта много му пречи в общуването с хората. По принцип мъжете с това име са себелюбиви и трудно отстъпват в спор.

Родените през зимата Филиповци са по-способни, но и с по-трудни характери. Обичат да спорят с поводи без повод. Женят се за способни и спокойни жени и живеят при тъщите си.

„Летните“ мъже с това име създават семейство късно, защото първо искат да направят обществено положение. Не са конфликтни и имат добро сърце. Обичат да пътуват и не отказват дълги командировки до най-отдалечените места. Обикновено стават бащи на синове.

Сред мъжете, кръстени с името Филип, се срещат най-често лекари, фармацевти, юристи, певци, инженери и пилоти.

Дълготрайна и щастлива ще е връзката на Филип с жените, носещи името Ева. Няма да е дълъг и щастлив любовният му роман с Петя.

Кога има имен ден Филип

Филип ще се весели по случай голям празник – имен ден на 14 ноември ежегодишно. Празничният ден не е от подвижните, затова се отбелязва на точно число всяка година. Но това лице празнува и на Цветница, който е подвижен празник и се чества 7 дни преди Великден всяка година. Напълно възможно е името да организира празник и на друга дата от календарната година, защото перманентно изникват нови църковни празници, за които става така че някои наименования на личности празнуват два или повече пъти през календарната година празничен имен ден.

Картички и пожелания за Филип

В случаите когато имате желание да поднесете поздрави за празничния ден на лицето, което празнува, можете да го изненадате с неповторима нова картичка от уеб сайта PozdraviMe.com. Друг начин е да пратите на празнуващия човек онлайн съобщение с блестящ поздрав, което да го уцели директно в райското кътче на душата. С този похват ще изразите вашите горещи искрени чувства и ще покажете, че много държите на това същество.

Оценка: 4.5 от 11 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top