Григор – име, значение, имен ден

Това мъжко име произлиза от старогръцки и означава „бодър, неспящ“.

Григор расте като много палаво дете, дрешките му винаги са разпрани от буйни игри. Много обича да се катери по дърветата. Малкият Гриша бие момиченцата и обича да ги дразни.

Когато Григор порасне, става по-разумен и спокоен. Той притежава и богата чувствителност. Заедно с това става и галантен в отношенията си с жените. От мъжете, които носят това, име стават добри фотографи, инженери, шофьори и журналисти. Не обичат някой да им дава акъл. Много са запалени по футбола и преживяват дълбоко загубата на своя отбор.

Бъдещата съпруга на Григор не трябва обезателно да е първа красавица, да е от знатно и богато семейство. Достатъчно е да му угажда в кухнята и добре да се справя с домашните си задължения. Григор обича да си поспива следобед, неохотно ходи на пазар, но обича да контролира семейния бюджет. Той е потаен в извън семейните си връзки и трудно може да бъде хванат в изневяра. Тъщата го обича, а децата просто го обожават. Ако Григор се оженил за дама с името Вера, Елисавета, Лидия, Мария, Татяна, е направил добър избор. Едва ли може да се нарече успешен бракът му с Богдана, Агнес, Елена, Виктория, Лилия.

Връщане в началото на страницата