Значение на името Христина

Христина – име, значение, имен ден

Значение на името Христина

Христина – коректна информация за носителя на това име, кога точно ще почерпи за имен ден и как бихте могли да изненадате приятно именника.

Значение на името Христина

Името е с древногръцки произход и означава „Посветена на Бога“.

Малката Христина създава доста грижи на родителите си, защото е с крехко здраве. Тя е повече привързана към баща си, отколкото към майка си. Христина расте ученолюбива, умна е от малка, приятелките я обичат много.

Тя е амбициозна и запазва тази черта до своята дълбока старост. Момичетата с това име учат леко чужди езици, от тях стават добри стюардеси и преводачки, представят се добре в политиката и в бизнеса.

„Зимните“ Христини са със сложен характер.

Обичат да влизат в спор и по най-малкия повод. Трудно се разбират както със свекървите си, така и със своите родители. Понякога са излишно избухливи. Предпочитат обществото на мъжете и представителите на силния пол ги уважават много.

Родените през лятото Христини трудно намират своята приятелска среда. Те рано се омъжват, но семейството не може да им даде спокойствие и хармония. Обличат се ярко и индивидуално. Пътуват през свободните си дни и често се включват във всякакви екскурзии.

От „зимните“ Христини стават добри домакини, пестеливи са и държат здраво парите на семейството.

Трайни и перспективни могат да бъдат връзките на Христина с Тодор, Евгени, Дарин и Иван. Доста е съмнително това да се случи, ако тя се обвърже с Георги, Стефан, Емил, Симеон и Янко.

Кога има имен ден Христина

Христинаще празнува голям празник – имен ден на 25 декември през тази година. Празничният ден не е преместваем, затова се отбелязва на точно число всяка една година. Възможно е наименованието да празнува имен ден и на друга дата в годината, тъй като постоянно се честват нови църковни празнични дни, при които става така че някои имена на личности разполагат в два или повече дни в годината именни дни.

Картички и пожелания за Христина

Когато поискате да изпратите поздравления за неповторимия ден на своя роднина, бихте могли да го сюрпризирате с неповторима нова картичка от уеб сайта PozdraviMe.com. Различен метод е да препратите на празнуващия човек писмо с уникални поздравления, което непременно ще го уцели право в сърцето. При този похват ще изразите своите приятелски емоции и ще покажете, че уважавате това създание.

Оценка: 4.6 от 12 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top