Христина – име, значение, имен ден

Името е с древногръцки произход и означава „Посветена на Бога“.

Малката Христина създава доста грижи на родителите си, защото е с крехко здраве. Тя е повече привързана към баща си, отколкото към майка си. Христина расте ученолюбива, умна е от малка, приятелките я обичат много. Тя е амбициозна и запазва тази черта до своята дълбока старост. Момичетата с това име учат леко чужди езици, от тях стават добри стюардеси и преводачки, представят се добре в политиката и в бизнеса.

„Зимните“ Христини са със сложен характер.

Обичат да влизат в спор и по най-малкия повод. Трудно се разбират както със свекървите си, така и със своите родители. Понякога са излишно избухливи. Предпочитат обществото на мъжете и представителите на силния пол ги уважават много.

Родените през лятото Христини трудно намират своята приятелска среда. Те рано се омъжват, но семейството не може да им даде спокойствие и хармония. Обличат се ярко и индивидуално. Пътуват през свободните си дни и често се включват във всякакви екскурзии. От „зимните“ Христини стават добри домакини, пестеливи са и държат здраво парите на семейството.

Трайни и перспективни могат да бъдат връзките на Христина с Тодор, Евгени, Дарин и Иван. Доста е съмнително това да се случи, ако тя се обвърже с Георги, Стефан, Емил, Симеон и Янко.

Връщане в началото на страницата