Илия / Илиян – име, значение, имен ден

Името е със старогръцки произход и означава „Божия сила“.

Мъжете с това име много обичат дома и семейството и тази тяхна черта се развива още в детството им. Малкият Илия обича да помага на майка си в кухнята. Малчуганът почти не създава грижи на родителите си. Илия расте много възпитан, уважава възрастните, помага на по-слабите. Способен е да поддържа искрени приятелства за дълги години.

Когато създава семейство, Илия се заема много сериозно с въпроса. Той пристъпва към по-близки връзки с жените едва когато се е почувствал финансово независим. Мъжете с това име обичат силно децата. Както са привързани много към семейството и дома, те обожават пътешествията в непознати страни. Надарени са с голямо остроумие.

Илия се отнася добре към всички – изобщо не е избухлив, а това говори за здрава нервна система. Не обича да влиза в преки спорове и понякога с цената на компромиса поема вината, без да има нужда от това. В характера си Илия събира и запазва много от чертите, които “е наследил от майка си. Повечето от приятелите му смятат, че той е идеален за приятел, съпруг и баща.

Успешна ще е интимната връзка между Илия с Емилия, Евдокия, Жулиета.

4.9/5 - 7 гласа
Връщане в началото на страницата