Йоан / Йоана – име, значение, имен ден

Идва от латинска и значи „Божа благодат“.

Хората с това име ще познаете по благия им характер. Кротки си, внимателни, говорят с мек и тих глас. Сдържани са и не превишават никога добрия тон. Любезни са, като им е непозната сервилността. Слабо разговорливи са, някои от тях дори са способни да увъртат, не се разкриват лесно. Трудно се доверяват и е необходимо много време и голямо търпение, за да ги опознаете. Умеят да флиртуват, но го правят толкова внимателно и незабележимо, че дори може да не усетите намеренията им. Недоволното мърморене и грубо държание са им чужди. Отстъпват винаги и не може да ги видите разярени. Смирението им е втора природа. Сърдечни и гостоприемни са.

Йоан е съвестен и предан.Той е плахи стеснителен. Трудно ще понесе, ако бъде отблъснат. След като разкрие чувствата си обаче и на тях бъде отговорено, неговата стеснителност изведнъж се превръща в упоритост и вие ще откриете един настойчив, категоричен мъж, който няма да приеме отрицателен отговор за нещо, което си е наумил. Силна връзка с Бойка.

Йоана е жизнена и заслепяваща, не може да не ви направи силно впечатление. Предпочита да пази съкровените си чувства за най-близките си хора. Не е лекомислена, напротив, здраво е стъпила на земята. Тя е силно уравновесена личност дори в страстта си.

Връщане в началото на страницата