Ирина – име, значение, имен ден

Това красиво женско име означава „мир, покой“ и идва от Древна Елада.

От малка Ирина е самостоятелна и решителна, повече обича да е с баща си, отколкото с мама. Учи се добре, без да полага много старания. Не може да се каже, че е сантиментална, рядко се разплаква. Комуникативна е, бързо намира общ език с непознати.

Когато порасне, Ирина става по-рязка не само в общуването си с другите, но и в езика. Обича да повишава тон, ако бъде засегната. Ревнива е, но скандалите, които може да направи на мъжа до себе си, минават за цивилизовани. Не изнася информация за семейството си навън от домашния праг – не обича клюките и за приятелките си е направо скучна.

Ирина винаги знае какво иска. В семейството тя бързо печели авторитет пред съпруга и децата си и никой не може да й отнеме лидерското място. Ирина е способна на изневяра, но ще прекрати опасната връзка, ако тя застрашава брака й. Добра готвачка е, възпитава децата строго, не обича вечер да си стои вкъщи.

Родената през зимата Ирина е склонна към напълняване. Тя ще се бори с излишните килограми до пълна победа с цената на най-ограничителните диети.

„Летните” Ирини често се омъжват повторно. Свекървите им не ги обичат заради тяхната независимост.

Ирина ще има щастлив съпружески живот с Анатоли, Христо, Генади, Борис, Стефан, Сергей и Андрей. По-малък ще е късметът й, ако се омъжи за Димитър, Данаил, Денис, Константин, Петър, Симеон, Валери.

4.9/5 - 7 гласа
Връщане в началото на страницата