Какво е значението на името Климент

Климент – име, значение, имен ден

Какво е значението на името Климент

Климент – пълна информация за наименованието, на кой ден ще черпи по повод имен ден и по какъв начин бихте могли да изненадате приятно именника.

Значение на името Климент

В превод от латински това име означава „милостив, кротък, мек“.

Малкият Климент в ранното си детство е спокойно дете, което не е проблем за своите родители. Обича да рисува, да чете приказки за животни, любимо място му е зоопаркът.

Учи се добре и има много приятели. Увлича го приключенската литература. По характер повече прилича на майка си.

Като пораснат, мъжете с това име придобиват определен талант, а по характер са добри, разговорливи и скромни хора. Роденият през есента Климент е спокоен и рационален в добрия смисъл на думата – кариерист.

Успешно се проявява в професията на инженера, юриста, лекаря, педагога, артиста.

Роденият през зимата Климент е талантлив в областта на изкуствата, упорит и настойчив в преследване на целите си. Трудно обаче общува с другите хора. Мълчаливец е и търпението му е безмерно.

Мъжете, кръстени с името Климент, имат щастлив брак, макар отношенията им с тъщите да не са блестящи. Обикновено стават бащи на дъщери.

Най-добре се разбират със съпруги, които носят името Вера, Зоя, Ирина, Любов, Яна. Малки са шансовете бракът им да издържи, ако се се свързали с Екатерина, Елисавета, Лидия, Людмила или Надежда.

Кога има имен ден Климент

Климент знае, че има празник – имен ден на 25 ноември през тази година. Празникът не е преместваем, поради това се празнува през един и същ месец ежегодно. Допустимо е човекът да празнува имен ден и в друг ден през календарната година, защото перманентно изникват нови църковни празници, в които се получава някои имена на хора отбелязват в два или повече дни през годината радостен имен ден.

Картички и пожелания за Климент

В случай че искате да поднесете изненада за щастливия ден на именника, можете да го извършите с божествена картичка с пожелание от онлайн проекта PozdraviMe.com. Друг вариант е да препратите на своя роднина или приятел интернет съобщение с приказно пожелание, което от своя страна да го уцели право в сърцето. С този способ ще докажете вашите приятелски емоции и ще заявите, че цените това създание.

Оценка: 4.9 от 9 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top