Климент – име, значение, имен ден

В превод от латински това име означава „милостив, кротък, мек“.

Малкият Климент в ранното си детство е спокойно дете, което не е проблем за своите родители. Обича да рисува, да чете приказки за животни, любимо място му е зоопаркът. Учи се добре и има много приятели. Увлича го приключенската литература. По характер повече прилича на майка си.

Като пораснат, мъжете с това име придобиват определен талант, а по характер са добри, разговорливи и скромни хора. Роденият през есента Климент е спокоен и рационален в добрия смисъл на думата – кариерист. Успешно се проявява в професията на инженера, юриста, лекаря, педагога, артиста.

Роденият през зимата Климент е талантлив в областта на изкуствата, упорит и настойчив в преследване на целите си. Трудно обаче общува с другите хора. Мълчаливец е и търпението му е безмерно.

Мъжете, кръстени с името Климент, имат щастлив брак, макар отношенията им с тъщите да не са блестящи. Обикновено стават бащи на дъщери. Най-добре се разбират със съпруги, които носят името Вера, Зоя, Ирина, Любов, Яна. Малки са шансовете бракът им да издържи, ако се се свързали с Екатерина, Елисавета, Лидия, Людмила или Надежда.

4.9/5 - 8 гласа
Връщане в началото на страницата