Лазар значение на името

Лазар – име, значение, имен ден

Лазар значение на името

Лазар – точна справка за носителя на това име, на коя дата ще черпи по повод имен ден и с какво ще можете да направите изненада.

Значение на името Лазар

Библейското име Лазар означава „Божия помощ“. Съгласно преданието Исус възкресил Лазар от мъртвите.

Лазар има доброжелателен характер – прилича на майка си и по трудолюбието. Мъжете с това име притежават вътрешно спокойствие, изпълнителни и усърдни са. В училище се учат добре, трудно усвояват физиката и математиката.

Родените през лятото са по-чувствителни и раними емоционално. Никак не обичат да се хвалят. Не могат да се противопоставят на грубостта и нахалството. Работят много и се разбират добре с приятелите си.

Родените през зимата мъже с името Лазар са по-упорити и целенасочени. Имат труден семеен живот. Талантът им се разкрива след 30-годишна възраст. Женят се късно, но са добри съпрузи и бащи – макар че попадат на жени с труден и властен характер.

От Лазар често става добър инженер, програмист, адвокат, лекар.

Ако се ожени за жена с името Вера, Анастасия, Мария, Людмила, Наталия, ще бъде щастлив, но ако е избрал връзката със София или Татяна – ще бере горчивите плодове на неразбирателството.

Кога има имен ден Лазар

Лазар трябва да знае, че има голям празник – имен ден. Този радостен ден е от подвижните, затова се отбелязва 8 дни преди Великден ежегодно. Вероятно е наименованието да получи поздравления за имен ден и на още една дата от календарната година, тъй като постоянно се честват нови църковни празнични дни, при които като краен резултат някои имена на хора разполагат през няколко дни в годината радостен имен ден.

Картички и пожелания за Лазар

Когато желаете да поднесете изненада за празненството на лицето, което празнува, може да го изненадате с неповторима картичка от сайта Pozdravime.com. Друг метод е да разпратите на празнуващия човек онлайн съобщение с приказно пожелание, което да го докосне точно в душата. При този способ ще изкажете вашите топли чувства и ще докажете, че много държите на този прекрасен човек.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top