Какво е значението на името Лидия

Лидия – име, значение, имен ден

Какво е значението на името Лидия

Лидия – точна информация за човека, носещ това име, на коя дата ще черпи по повод имен ден и по какъв начин можете да направите хубава изненада.

Значение на името Лидия

Счита се, че произходът на името идва от названието на областта Лидия в Мала Азия.

Като момиче Лидия расте много любопитна и тази черта не я напуска през целия живот. Някои смятат, че е много суетна, но това не е така. Като малка Лидия е послушна и внимателна и непрекъснато имитира възрастните. Най-големият авторитет за нея е майка й.

Лидия е енергична жена, но често я движат неконструктивни сили. Понякога се вторачва в дреболии и обича да клюкарства с приятелки съвсем по женски. Лидия обича много роднините си.

Доброжелателна е към всеки – обича да се занимава с чуждите проблеми и често се забърква в тях. Във всяка компания я приемат добре. В работата си е безотказна – не задава излишни въпроси и е изпълнителна. Обича да бъде забелязвана от началниците и да се движи в тяхната среда.

В семейството жените с това име са добри домакини и майки. Обича да подрежда и чисти дома си и го прави много често. Всяко лято ремонтира жилището си, понякога дори без нужда. Лидия обича децата си и често им досажда с грижите си.

Ако на Лидия й предстои брак, да внимава с мъжете, които се казват Ангел, Иван, Васил, Евгени и Кирил. Сполучлив ще бъде съюзът й с Викенти, Михаил, Генади, Адриан, Максим, Григор, Стефан, Тодор и Юри.

Кога има имен ден Лидия

Лидия има голям празник – имен ден на 23 март тази година. Този празничен ден е статичен, при което се празнува на точно число всяка година. Вероятно е името да приеме поздрави от хора и по друго време в цялата година, тъй като перманентно изникват нови църковни празници, при които става така че някои наименования на хора празнуват по няколко пъти през годината имен ден.

Картички и пожелания за Лидия

В случаите когато имате желание да изпратите поздравления за щастливия ден на лицето, което празнува, можете да го извършите с подходяща нова картичка от сайта Pozdravime.com. Друг начин е да изпратите на своя роднина или приятел послание с уникални поздравления, което да го уцели директно в чувствата. При този метод ще изкажете своите приятелски емоции и ще докажете, че много държите на тази особа.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top