Лидия – име, значение, имен ден

Счита се, че произходът на името идва от названието на областта Лидия в Мала Азия.

Като момиче Лидия расте много любопитна и тази черта не я напуска през целия живот. Някои смятат, че е много суетна, но това не е така. Като малка Лидия е послушна и внимателна и непрекъснато имитира възрастните. Най-големият авторитет за нея е майка й.

Лидия е енергична жена, но често я движат неконструктивни сили. Понякога се вторачва в дреболии и обича да клюкарства с приятелки съвсем по женски. Лидия обича много роднините си. Доброжелателна е към всеки – обича да се занимава с чуждите проблеми и често се забърква в тях. Във всяка компания я приемат добре. В работата си е безотказна – не задава излишни въпроси и е изпълнителна. Обича да бъде забелязвана от началниците и да се движи в тяхната среда.

В семейството жените с това име са добри домакини и майки. Обича да подрежда и чисти дома си и го прави много често. Всяко лято ремонтира жилището си, понякога дори без нужда. Лидия обича децата си и често им досажда с грижите си.

Ако на Лидия й предстои брак, да внимава с мъжете, които се казват Ангел, Иван, Васил, Евгени и Кирил. Сполучлив ще бъде съюзът й с Викенти, Михаил, Генади, Адриан, Максим, Григор, Стефан, Тодор и Юри.

4.9/5 - 8 гласа
Връщане в началото на страницата