Людмил / Людмила – име, значение, имен ден

Името е с корен, съставен на основата на двете старославянски думи „любима людям“ (обичана от хората).

Малката Людмила от детството се проявява като голяма къщовница. Тя обожава домашния уют. Людмила е собственик по природа – рядко си дава играчките на другите деца, по този повод си има разправии даже с родните братя и сестри.

Като порасне, Людмила си остава доста самовлюбена, претенциите и към околните порастват. Трудно си намира приятелски кръг. Не пести нито пари, нито време, за да стои по-високо от останалите – и по облекло, и по образование, и по обноски. Има усет към изкуството – пее добре, рисува нелошо, пише образно.

Ако някой мъж реши да се ожени за Людмила – направил е добър избор! Людмила е добра домакиня. Умее добре да си прави сметката – парите от семейния бюджет винаги стигат за всичко. Домът й блести от чистота, а затова искрено й завиждат приятелките. Тя се разбира прекрасно и със свекърва си -усмивката й обезоръжава всеки. Ако в семейството се появи студенина между съпрузите, Людмила успява да изглади отношенията с мъжа си, да го приласкае отново и бракът да стане здрав.

Препоръчва се Людмила да търси брачните си партньори между мъжете с имена Александър, Данаил, Андрей, Евгени, Кирил, Илия, Тодор, Петър, Сергей, Димитър, и да отбягва близост с Николай, Емил, Стефан, Яков, Игор.

Людмил е почти огледално копие на характера на Людмила. Нищо човешко не му е чуждо. Той е открит и добронамерен човек. Людмил също има съвсем топло отношение към изкуството – от него става талантлив режисьор, добър художник, всепризнат музикант. Вкъщи го обичат много – и тъщата, и децата. В професионалната си кариера преодолява бързо всички стъпала. Може да се „спъне“ само в една дисциплина – политиката, затова не е препоръчително да се захваща с нея.

Връщане в началото на страницата