Мария – име, значение, имен ден

Името е със староеврейски произход. Според една версия по смисъл то означава „горчива“, според друга – „любима“, а според трета – „упорита“.

Като дете Мария расте добра, послушна и спокойна, грижи се за по-малките и това е единствената работа, която никога няма да й омръзне. Момичетата с това име лесно се обиждат дори от малка забележка. Въпреки това Мариите притежават достатъчно сила на духа и достойнство, за да се защитят. Често са своенравни и обичат да правят това, което те поискат. Налагат се над другите и от тях стават изразени лидери.

Мария е много отговорна и справедлива като човек и е особено прецизна към служебните и домашните си задължения.

Дамите, носещи името Мария, щедро се раздават на хората около себе си. Често се товарят с чужди грижи. Чуждото нещастие предизвиква в тях инстинктивно желание да помогнат. Изневярата от нейна страна е малко вероятна, но ако мъжът иска да се подсигури срещу такава опасност, той би трябвало „да се застрахова” с поне едно дете. Жените, които носят това популярно име, имат и изразени артистични способности – от тях стават добри музикантки, актриси, журналистки и балерини.

Звездите предричат на Мария здрав брак, ако се е събрала с Григор, Анатоли, Ангел, Димитър, Андрей, Александър, Викенти, Виктор, Евгени, Янко, Юри, Иван, Тодор, Самуил, Валентин. Труден ще е животът й, ако е предпочела за съпруг мъже с имената Румен, Антон, Яков или Сава.

Връщане в началото на страницата