Какво е значението на името Мария

Мария – име, значение, имен ден

Какво е значението на името Мария

Мария – точна информация за наименованието, кога ще черпи по повод имен ден и как бихте могли да изненадата човека.

Значение на името Мария

Името е със староеврейски произход. Според една версия по смисъл то означава „горчива“, според друга – „любима“, а според трета – „упорита“.

Като дете Мария расте добра, послушна и спокойна, грижи се за по-малките и това е единствената работа, която никога няма да й омръзне. Момичетата с това име лесно се обиждат дори от малка забележка.

Въпреки това Мариите притежават достатъчно сила на духа и достойнство, за да се защитят. Често са своенравни и обичат да правят това, което те поискат. Налагат се над другите и от тях стават изразени лидери.

Мария е много отговорна и справедлива като човек и е особено прецизна към служебните и домашните си задължения.

Дамите, носещи името Мария, щедро се раздават на хората около себе си. Често се товарят с чужди грижи. Чуждото нещастие предизвиква в тях инстинктивно желание да помогнат.

Изневярата от нейна страна е малко вероятна, но ако мъжът иска да се подсигури срещу такава опасност, той би трябвало „да се застрахова” с поне едно дете. Жените, които носят това популярно име, имат и изразени артистични способности – от тях стават добри музикантки, актриси, журналистки и балерини.

Звездите предричат на Мария здрав брак, ако се е събрала с Григор, Анатоли, Ангел, Димитър, Андрей, Александър, Викенти, Виктор, Евгени, Янко, Юри, Иван, Тодор, Самуил, Валентин. Труден ще е животът й, ако е предпочела за съпруг мъже с имената Румен, Антон, Яков или Сава.

Кога има имен ден Мария

Мария знае, че има имен ден на 15 август ежегодно. Този празник не е динамичен, поради това се прави празник през един и същ месец ежегодишно. Достъпно е името да се весели и по друго време от календарната година, тъй като постоянно се появяват нови християнски празници, за които става така че личните имена на хора празнуват няколко пъти в годината имен ден.

Картички и пожелания за Мария

В случаите когато желаете да направите сюрприз за празника на именника, имате възможност да го изненадате с перфектна нова картичка от PozdraviMe.com. Друг вариант е да препратите на човека с празника послание с уникални поздравления, което непременно да го уцели точно в чувствата. С този похват ще изкажете своите горещи чувства и ще изразите, че цените това създание.

Оценка: 4.9 от 9 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top