Марко – име, значение, имен ден

Произхожда от старогръцкото име Маркос, за което се смята, че идва от латинското „маркус“ (чук). Според друга версия името произлиза от Марс – бога-покровител на войната. У нас името е разпространено в Ловешко И Троянско.

Марко е ексцентричен и тази негова черта се запазва през целия му живот, колкото и да я прикрива. Притежава характерна вежливост и често е усмихнат. Обича да е център на вниманието.

В училище е ревнив към успехите на връстниците си – не понася превъзходството им. Тази ревност остава в него и след като порасне. Стремглаво се издига в кариерата – желанието да изпревари другите на всяка цена го прави безспорен лидер навсякъде. Марко обича да чете вестници и списания, да играе карти, но когато загуби, се държи агресивно с партньорите си.

Когато иска да се ожени, внимава много и избира. Търси съпруга, която би му била добра приятелка и ще търпи всичките му странности. Иска жените край него да са жертвоготовни. Марко държи дамите да признаят интелектуалното му превъзходство. Жените с изразена индивидуалност и творчески потенциал само го дразнят. Марко е прагматичен и потаен. Дори с най-близките си не се разкрива докрай.

Вкъщи е признат за глава на семейството. Възпитава децата си строго. Обича да доказва своята теза и да спори до забрава. Обича да се оплаква на съпругата си и на тъща си от своите болести.

Марко ще се отдалечи от щастието си, ако се свърже с Елена.

4.9/5 - 8 гласа
Връщане в началото на страницата