Марко какво е значението на името

Марко – име, значение, имен ден

Марко какво е значението на името

Марко – коректна справка за името, през кой месец ще черпи по повод имен ден и с какво може да направите хубава изненада.

Значение на името Марко

Произхожда от старогръцкото име Маркос, за което се смята, че идва от латинското „маркус“ (чук). Според друга версия името произлиза от Марс – бога-покровител на войната. У нас името е разпространено в Ловешко И Троянско.

Марко е ексцентричен и тази негова черта се запазва през целия му живот, колкото и да я прикрива. Притежава характерна вежливост и често е усмихнат. Обича да е център на вниманието.

В училище е ревнив към успехите на връстниците си – не понася превъзходството им. Тази ревност остава в него и след като порасне. Стремглаво се издига в кариерата – желанието да изпревари другите на всяка цена го прави безспорен лидер навсякъде.

Марко обича да чете вестници и списания, да играе карти, но когато загуби, се държи агресивно с партньорите си.

Когато иска да се ожени, внимава много и избира. Търси съпруга, която би му била добра приятелка и ще търпи всичките му странности. Иска жените край него да са жертвоготовни.

Марко държи дамите да признаят интелектуалното му превъзходство. Жените с изразена индивидуалност и творчески потенциал само го дразнят. Марко е прагматичен и потаен. Дори с най-близките си не се разкрива докрай.

Вкъщи е признат за глава на семейството. Възпитава децата си строго. Обича да доказва своята теза и да спори до забрава. Обича да се оплаква на съпругата си и на тъща си от своите болести.

Марко ще се отдалечи от щастието си, ако се свърже с Елена.

Кога има имен ден Марко

Марко ще получава поздравления по случай своя празник – имен ден на Цветница. Този радостен ден е динамичен, поради това се прави празник 7 дни преди Великден ежегодно. Позволено е лицето да празнува имен ден и по друго време от календарната година, защото постоянно изникват нови православни празници, за които като резултат някои наименования на хора имат по няколко пъти през годината радостен имен ден.

Картички и пожелания за Марко

Ако имате желание да изпратите поздравления за щастливия ден на своя приятел, може да го изненадате с перфектна поздравителна картичка от PozdraviMe.com. Друга възможност е да пратите на своя роднина или приятел имейл с приказно пожелание, което непременно ще го уцели 100% в чувствата. С този похват ще покажете вашите приятелски чувства и ще заявите, че уважавате това създание.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top