Надежда / Надя – име, значение, имен ден

Името е със старославянски произход. Предполага се, че идва от превода на старогръцкото име Елпис (Надежда).

Често момичетата, наречени така, са единствените деца в семейството. Те са емоционални, прями, с музикален талант, обичат шумните детски игри. В училище търсят главно компанията на момичетата и искат да бъдат лидери.

Като порасне, Надежда развива типично мъжки черти в характера си. Тя е твърда, целеустремена, но и студена, и пресметлива с хората, които не харесва. В младостта си може да изживее няколко бурни любовни романа, но след като се омъжи и роди първото дете, емоционално се успокоява и става добра съпруга и организирана домакиня. Омъжената Надежда рядко показва истинските си чувства, не говори много, затова пък когато трябва, действа решително, пресмятайки много ходове напред. Съпругът най-често е организиран и разумен човек.

Възпитава строго децата си иги обича много. Знае добре цената на парите и разумно ги харчи. Трудът е стихията на Надежда. Често казват за нея, че във всички професии тя е истински работохолик.

Ако Надежда свърже съдбата си с Александър, Алексей, Валери, Виктор, Викенти, Богдан, Емил, Стефан и Асен, ще бъде щастлива много. Но ще си има проблеми в брака си с Борис, Иван, Валентин, Владимир, Анатоли и Тодор.

4.9/5 - 8 гласа
Връщане в началото на страницата