Надежда / Надя значение на името

Надежда / Надя – име, значение, имен ден

Надежда / Надя значение на името

Надежда / Надя – точна справка за човека, носещ това име, през кой месец ще черпи по повод имен ден и по какъв начин бихте могли да направите изненада.

Значение на името Надежда / Надя

Името е със старославянски произход. Предполага се, че идва от превода на старогръцкото име Елпис (Надежда).

Често момичетата, наречени така, са единствените деца в семейството. Те са емоционални, прями, с музикален талант, обичат шумните детски игри. В училище търсят главно компанията на момичетата и искат да бъдат лидери.

Като порасне, Надежда развива типично мъжки черти в характера си. Тя е твърда, целеустремена, но и студена, и пресметлива с хората, които не харесва. В младостта си може да изживее няколко бурни любовни романа, но след като се омъжи и роди първото дете, емоционално се успокоява и става добра съпруга и организирана домакиня.

Омъжената Надежда рядко показва истинските си чувства, не говори много, затова пък когато трябва, действа решително, пресмятайки много ходове напред. Съпругът най-често е организиран и разумен човек.

Възпитава строго децата си иги обича много. Знае добре цената на парите и разумно ги харчи. Трудът е стихията на Надежда. Често казват за нея, че във всички професии тя е истински работохолик.

Ако Надежда свърже съдбата си с Александър, Алексей, Валери, Виктор, Викенти, Богдан, Емил, Стефан и Асен, ще бъде щастлива много. Но ще си има проблеми в брака си с Борис, Иван, Валентин, Владимир, Анатоли и Тодор.

Кога има имен ден Надежда / Надя

Надежда / Надя има празничен имен ден на 17 септември всяка една година. Този празник не е от подвижните, при което се празнува през един и същ месец всяка година. Допустимо е лицето да празнува имен ден и по друго време през календарната година, защото перманентно се честват нови православни празници, за които става така че някои имена на хора разполагат през няколко дни през годината имен ден.

Картички и пожелания за Надежда / Надя

Ако желаете да поднесете поздрави за неповторимия ден на именника, бихте могли да го направите с перфектна картичка от уеб сайта PozdraviMe.com. Друг метод е да пратите на празнуващия човек онлайн съобщение с приказно пожелание, което непременно да го уцели точно в райското кътче на душата. При този начин ще покажете своите близки чувства и ще заявите, че цените този индивид.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top