Наталия - значение на името

Наталия – име, значение, имен ден

Наталия - значение на името

Наталия – пълна информация за човека, носещ това име, през кой месец празнува имен ден и по какъв начин бихте могли да изненадате приятно именника.

Значение на името Наталия

Името е с латински произход и коренът му идва от думата „наталис“ (роден).

Като дете измисля повечето от игрите, палава е, но и много общителна с всеки. Обича песните и гатанките.

Когато порасне, запазва повечето от добрите си детски черти – весел и жив характер, решителност, добри маниери на общуване. Наталия се омъжва рано и когато си избира съпруг, не изпитва големи колебания.

Семейният й живот е пропит с много емоционалност. Вкъщи всички я обичат – и съпругът, и децата, и свекървата. Тя харесва пътешествията, рисуването и книгите.

Пълна е с енергия и се опитва да зарази с нея и околните. Заедно с това Наталия има дълга памет – помни обидите цял живот и търси да отвърне със същото. За да бъде щастлив бракът с такава жена, съпругът й никога не трябва да забравя за нейното болезнено самолюбие. Никак не обича да й правят забележки и не приема съвети.

Родените през зимата Наталии са по-чувствени. Зимните пък са аналитични, имат повече способности да се справят в трудни ситуации, но са злопаметни и понякога коварни.

Наталия ще има сполучлив брак с мъже, носещи имената Атанас, Владимир, Венелин, Генади, Борис, Александър, Георги, Петър, Тодор, Андрей, Юрий. Трябва да внимава във връзките си със Стефан, Павел, Григор, Владислав.

Кога има имен ден Наталия

Наталия трябва да знае, че има празничен имен ден на 26 август тази година. Този празничен ден не е от подвижните, затова се отбелязва на точно число ежегодно. Допустимо е наименованието да приеме поздрави от хора и на още една дата от годината, защото перманентно се честват нови християнски празнични дни, за които като резултат наименования на личности празнуват по няколко пъти през годината имен ден.

Картички и пожелания за Наталия

Когато искате да поднесете поздрави за неповторимия ден на своя приятел, можете да го направите с неповторима картичка с поздрав от сайта Pozdravime.com. Друг начин е да препратите на своя роднина или приятел послание с неподражаеми поздравления, което от своя страна да го докосне точно в сърцето. С този метод ще изразите вашите топли чувства и ще заявите, че оценявате този страхотен човек.

Оценка: 4.4 от 9 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top