Нели – име, значение, имен ден

Възможно е произходът на това популярно женско име да идва от гръцката дума „неос“ – млад, нов.

Нели е умна и контактна още като дете. Но и тогава, и после, тя трудно пази чуждите тайни. Обикновено е любимата дъщеря на мама и татко. Раздразнителна е, често избухва за дреболии, но бързо и минава. Талантлива е и се учи добре в училище.

Не е особено упорита в преследване на целите си, но винаги знае къде са интересите й. Грижовна и състрадателна е към тези, които имат нужда от помощ. Към парите се отнася високомерно, не ги пести за „черни дни“. Почти винаги, когато има средства, си купува накити и скъпи тоалети. Има добър вкус за обличане и се старае да следва модата. Увлича се от кариерата и отделя доста време за това. Не обича да се занимава с домашни и битови неща – за нея кухнята е твърде тясна, като място на действие. Самолюбива е и доста ревнива особено ако й се дадат поводи за това. За да запази целостта на брака си обаче, е готова и на компромиси.

Животът на дамите, носещи името Нели, е сложен. От тях стават добри творци в изкуствата, лекари, педагози, университетски преподаватели. Ако иска да си избере добър съпруг, най-добре е Нели да се спре на кандидат с името Анатоли, Богдан, Борис, Симеон, Коста, Евгени, Александър или Яков. Не й подхождат съпрузи с имената Атанас, Васил, Стефан, Самуил, Андрей, Петър.

4.9/5 - 8 гласа
Връщане в началото на страницата