Нели значение на името

Нели – име, значение, имен ден

Нели значение на името

Нели – топ информация за наименованието, на кой ден има имен ден и с какво ще можете да изненадате приятно именника.

Значение на името Нели

Възможно е произходът на това популярно женско име да идва от гръцката дума „неос“ – млад, нов.

Нели е умна и контактна още като дете. Но и тогава, и после, тя трудно пази чуждите тайни. Обикновено е любимата дъщеря на мама и татко. Раздразнителна е, често избухва за дреболии, но бързо и минава. Талантлива е и се учи добре в училище.

Не е особено упорита в преследване на целите си, но винаги знае къде са интересите й. Грижовна и състрадателна е към тези, които имат нужда от помощ. Към парите се отнася високомерно, не ги пести за „черни дни“. Почти винаги, когато има средства, си купува накити и скъпи тоалети.

Има добър вкус за обличане и се старае да следва модата. Увлича се от кариерата и отделя доста време за това. Не обича да се занимава с домашни и битови неща – за нея кухнята е твърде тясна, като място на действие. Самолюбива е и доста ревнива особено ако й се дадат поводи за това. За да запази целостта на брака си обаче, е готова и на компромиси.

Животът на дамите, носещи името Нели, е сложен. От тях стават добри творци в изкуствата, лекари, педагози, университетски преподаватели. Ако иска да си избере добър съпруг, най-добре е Нели да се спре на кандидат с името Анатоли, Богдан, Борис, Симеон, Коста, Евгени, Александър или Яков. Не й подхождат съпрузи с имената Атанас, Васил, Стефан, Самуил, Андрей, Петър.

Кога има имен ден Нели

Нели разполага с празничен имен ден на 7 юли ежегодно. Този празник не е динамичен, заради това се отбелязва на точно число ежегодишно. Реалистично е личността да организира празник и по друго време в календарната година, защото перманентно се отбелязват нови християнски празнични дни, за които се получава някои наименования на хора отбелязват два или повече пъти в годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Нели

В случай че имате желание да поднесете поздрави за щастливия ден на своя роднина, имате възможност да го извършите с божествена картичка с пожелание от интернет портала PozdraviMe.com. Различен метод е да разпратите на своя приятел имейл с уникални поздравления, което от своя страна ще го докосне 100% в сърцето. При този начин ще изкажете вашите приятелски емоции и ще докажете, че уважавате този прекрасен човек.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top