Николай / Никола значение на името

Николай / Никола – име, значение, имен ден

Николай / Никола значение на името

Николай / Никола – пълна справка за носителя на това име, на кой ден има празник – имен ден и как може да направите изненада.

Значение на името Николай / Никола

Името произхожда от древногръцкото Николаос, което се превежда като „победител на народите”.

Като малко дете Ники почти не боледува. Като ученик се учи добре – винаги получава шестици. Когато порасне, Никола става прагматичен и инициативен младеж. В повечето неща, с които се захваща, му върви.

Много е трудолюбив. Ако стане шеф, често се кара на подчинените си. Лошо се контролира и не владее нервите си. В него се влюбват много от колежките и познатите м). Ревнив е.

Никола хвърля много време и средства по благоустройството на дома си, непрекъснато нещо майстори вкъщи. Обича много децата. Семейна радост за Никола могат да донесат жени с името Ана, Ася и Жана.

По-дълъг е обаче списъкът с женски имена, които могат да му донесат неприятности: Валентина, Венера, Вероника, Галина, Глория, Дина, Димитрина, Ева, Евгения, Екатерина, Агнес, Елена, Елисавета, Лили, Людмила, Марина, Марта, Олга, Христина, Емилия, Юлия.

Кога има имен ден Николай / Никола

Николай / Никола разполага с празник – имен ден на 6 декември годишно. Този празник не е динамичен, заради това се чества на една и съща дата ежегодишно. Възможно е човекът да празнува имен ден и на друга дата през годината, тъй като перманентно изникват нови православни празници, в които се получава личните имена на хора празнуват два или повече пъти през календарната година радостен имен ден.

Картички и пожелания за Николай / Никола

Когато много искате да изпратите поздравления за щастливия ден на именника, имате възможност да го извършите с неповторима картичка от PozdraviMe.com. Различна възможност е да изпратите на своя приятел писмо с неподражаеми поздравления, което от своя страна ще го докосне право в райското кътче на душата. С този похват ще изразите своите приятелски чувства и ще покажете, че много държите на този прекрасен човек.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top