Значение на името Нина

Нина – име, значение, имен ден

Значение на името Нина

Нина – топ информация за наименованието, кога точно има имен ден и по какъв начин можете да направите изненада.

Значение на името Нина

Предполага се, че името произлиза от гръцкото название Нинос, носено от основателя на Асирийското царство.

Нина расте като самолюбиво и упорито дете, което рядко чува съветите на по-възрастните. Често влиза в спорове. Много честолюбива е и понякога страда от тази своя черта. Претенциозна е към своите приятели.

Когато порасне, Нина търси силна опора в семейството си. Много е прецизна и иска да си свърши работата до последния детайл. Добра домакиня е и обича да готви.

Особено взискателна е към децата си – обича ги, но и държи да са трудолюбиви и самостоятелни. Има сложни отношения със свекърва си, защото по начало Нина иска да бъде винаги лидер. Ако не успее да наложи волята си в семейството, може да се стигне и до развод.

Родените през зимата жени с това име са изключително емоционални натури, докато при летните преобладава пресметливостта.

Ако Нина сключи брак с Виктор, Викенти, Богдан, Михаил, Георги, Данаил, Яков, Емил, Валентин, Сергей или Симеон, ще бъде щастлива. Не може да се каже същото, ако се свърже с Анатоли, Борис, Андрей, Тодор, Павел, Игнат, Денис или Димитър.

Кога има имен ден Нина

Нина трябва да знае, че има голям празник – имен ден на 6 декември ежегодно. Празничният ден е статичен, поради това се отбелязва събитието през един и същ месец ежегодно. Напълно възможно е човекът да организира празник и на друга дата в годината, тъй като постоянно се честват нови православни празници, в които става така че наименования на хора празнуват в два или повече дни през годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Нина

Ако много искате да поднесете изненада за празника на своя роднина, можете да го извършите с оригинална картичка с поздрав от уеб сайта PozdraviMe.com. Друга възможност е да пратите на човека, който празнува, съобщение с приказно пожелание, което да го уцели директно в чувствата. С този метод ще покажете своите горещи емоции и ще изразите, че уважавате този индивид.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top