Самуил – име, значение, имен ден

Името е дошло в българската именна практика от Византия още през Средните векове. Има древноеврейски произход, означава „чут от Бог“.

Малкият Самуил е добродушен и вечно усмихнат за радост на родителите си. Детето е любопитно и не спира да задава въпроси на всеки за всичко. Когато Самуил порасне, интересите му се насочват към изкуствата – от мъжете с това име стават талантливи художници, превъзходни музиканти, журналисти, които обръщат общественото мнение…

В интересите на Самуил отрано влизат и жените – той смята, че без тях животът ще прилича на ад. Влюбеният Самуил е готов да влезе в огъня за своята любима девойка. За него любовта е най-святото чувство – той е готов на саможертва, на всичко, за да види усмивката на своята любима. Едва ли има по света толкова свята и чиста любов като неговата.

Жените ценят в него джентълменството, кавалерството. Дори срещата им със Самуил да е мимолетна – тя никога не може да се изтрие от спомените им.

Самуил може да е истински щастлив в компанията на Мария и Стела. Не се препоръчва да се свързва за дълго с Нели и Елвира.

4.9/5 - 10 гласа
Връщане в началото на страницата