Значение на името Самуил

Самуил – име, значение, имен ден

Значение на името Самуил

Самуил – коректна справка за носителя на това име, на коя дата ще черпи по повод имен ден и как можете да изненадате приятно именника.

Значение на името Самуил

Името е дошло в българската именна практика от Византия още през Средните векове. Има древноеврейски произход, означава „чут от Бог“.

Малкият Самуил е добродушен и вечно усмихнат за радост на родителите си. Детето е любопитно и не спира да задава въпроси на всеки за всичко.

Когато Самуил порасне, интересите му се насочват към изкуствата – от мъжете с това име стават талантливи художници, превъзходни музиканти, журналисти, които обръщат общественото мнение…

В интересите на Самуил отрано влизат и жените – той смята, че без тях животът ще прилича на ад. Влюбеният Самуил е готов да влезе в огъня за своята любима девойка.

За него любовта е най-святото чувство – той е готов на саможертва, на всичко, за да види усмивката на своята любима. Едва ли има по света толкова свята и чиста любов като неговата.

Жените ценят в него джентълменството, кавалерството. Дори срещата им със Самуил да е мимолетна – тя никога не може да се изтрие от спомените им.

Самуил може да е истински щастлив в компанията на Мария и Стела. Не се препоръчва да се свързва за дълго с Нели и Елвира.

Кога има имен ден Самуил

Самуил ще се весели по случай празник – имен ден на YYYYYYY всяка една година. Този празничен ден не е от подвижните, поради това се празнува на една и съща дата ежегодно. Приложимо е лицето да почерпи и на друга дата в календарната година, защото перманентно се появяват нови християнски празнични дни, при които става така че някои наименования на хора имат по няколко пъти през годината именни дни.

Картички и пожелания за Самуил

В случай че искате да направите сюрприз за празника на лицето, което празнува, можете да го сюрпризирате с перфектна поздравителна картичка от сайта Pozdravime.com. Друг начин е да препратите на своя роднина или приятел интернет съобщение с неповторим поздрав, което от своя страна ще го уцели 100% в райското кътче на душата. При този начин ще покажете своите топли искрени чувства и ще заявите, че уважавате това същество.

Оценка: 4.5 от 12 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top