Сергей – име, значение, имен ден

Произходът на името идва от римското име Сергиус (високопоставен, високопочитан).

В детството си момчетата с това име често боледуват и носят грижи на родителите си. Като юноши обаче стават силни и здрави. Сергей е сдържан в чувствата си, понякога крие емоционалния си свят от другите даже когато възмъжее.

В работата Сергей е добросъвестен, много е упорит, винаги изпълнява обещанията си. Има добра памет за хора и думи. Често запазва мнението си скрито, особено по въпроси, от които не разбира. Мъжете, кръстени с това име, обичат много музиката, киното, художественото изкуство. Лесно учат чужди езици.

В отношенията с родителите си Сергей е сговорчив – склонен е да отстъпи и в спор със своите приятели. Понякога е обидчив особено ако обидата идва от стар познат. Самоконтролира се добре, може да анализира всяка ситуация. Намира изход в критичното положение, в което е попаднал. Потаен е, когато става дума за личния му живот. Сергей привлича към себе си спокойните и умни жени, които приличат по нещо на него. В компании обича да разказва вицове. Ревнив е, но не болезнено. Често има по два брака.

Сергей ще бъде щастлив ако се ожени за Валентина, Виктория, Агнес, Галина, Дария, Дина, Елвира, Ирина, Лили, Нина, Людмила, Татяна. Ако обаче е решил да се свърже с Вера, Елисавета, Яна, животът му ще е истински кошмар.

4.9/5 - 10 гласа
Връщане в началото на страницата