Значение на името Сергей

Сергей – име, значение, имен ден

Значение на името Сергей

Сергей – топ информация за името, на кой ден празнува имен ден и по какъв начин ще можете да изненадате приятно именника.

Значение на името Сергей

Произходът на името идва от римското име Сергиус (високопоставен, високопочитан).

В детството си момчетата с това име често боледуват и носят грижи на родителите си. Като юноши обаче стават силни и здрави. Сергей е сдържан в чувствата си, понякога крие емоционалния си свят от другите даже когато възмъжее.

В работата Сергей е добросъвестен, много е упорит, винаги изпълнява обещанията си. Има добра памет за хора и думи. Често запазва мнението си скрито, особено по въпроси, от които не разбира. Мъжете, кръстени с това име, обичат много музиката, киното, художественото изкуство. Лесно учат чужди езици.

В отношенията с родителите си Сергей е сговорчив – склонен е да отстъпи и в спор със своите приятели. Понякога е обидчив особено ако обидата идва от стар познат. Самоконтролира се добре, може да анализира всяка ситуация. Намира изход в критичното положение, в което е попаднал.

Потаен е, когато става дума за личния му живот. Сергей привлича към себе си спокойните и умни жени, които приличат по нещо на него. В компании обича да разказва вицове. Ревнив е, но не болезнено. Често има по два брака.

Сергей ще бъде щастлив ако се ожени за Валентина, Виктория, Агнес, Галина, Дария, Дина, Елвира, Ирина, Лили, Нина, Людмила, Татяна. Ако обаче е решил да се свърже с Вера, Елисавета, Яна, животът му ще е истински кошмар.

Кога има имен ден Сергей

Сергей ще получава поздравления по случай празничен имен ден на 25 септември ежегодишно. Празникът не е от подвижните, заради това се прави празник на точно число ежегодно. Напълно възможно е името да почерпи и на още една дата от годината, защото постоянно се появяват нови православни празнични дни, в които като резултат личните имена на хора честват през няколко дни през календарната година радостен имен ден.

Картички и пожелания за Сергей

В случаите когато много искате да поднесете изненада за празника на лицето, което празнува, имате възможност да го направите с прекрасна нова картичка от уеб сайта PozdraviMe.com. Друг вариант е да препратите на човека, който празнува, писмо с приказно пожелание, което ще го докосне право в чувствата. При този начин ще изразите своите близки емоции и ще покажете, че много държите на тази личност.

Оценка: 4.9 от 10 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top