Соломон – име, значение, имен ден

Името е староеврейско и се превежда „мирен“. Носил го е библейски цар.

Кръстеното така дете е добро и спокойно, което не причинява грижи на никого. Прилича на майка си. Соломон е ярка, запомняща се личност. Той е честолюбив, но не е кариерист. Всичко, което постига, се дължи на необикновено развитото му чувство за отговорност и на непреклонната му воля.

Когато си постави дадена цел, той неотклонно я преследва, без да кривва встрани. Соломон е емоционална натура, при него богатото въображение и склонността към фантазиране се съчетават щастливо с логичен ум. На Соломон му се стоварват много изпитания в живота, но понесените страдания го правят особено чувствителен към нещастията на другите. Животът не закалява твърде Соломон: той си остава също толкова раними също така остро реагира на обидите.

Жените усещат добре тази, възприемчивост на Соломон и с желание му поверяват тайните си. Без да разчитат на някакви разумни съвети, те просто искат да бъдат изслушани. На Соломон не му достига разсъдливост, далновидност. Той взема решенията си спонтанно, рядко преценява последствията от постъпките си. Но той упорито следва своя път, без да се оглежда встрани.

4.9/5 - 10 гласа
Връщане в началото на страницата