Теофил значение на името

Теофил – име, значение, имен ден

Теофил значение на името

Теофил – точна справка за името, на коя дата празнува имен ден и как може да изненадате приятно именника.

Значение на името Теофил

От гръцки, означава „любимец на Бога; който обича Бога“.

Той е добър, търпелив, притежава добра памет и развито въображение, доста прагматичен е. Сферата му на професионална изява е медицината, живописта, програмирането, големият спорт, политиката, военното дело. Може да бъде и голям инат, също така обидчив и предпазлив.

Премисля всяка своя постъпка. Жени се късно, но бракът му е сполучлив. Някои представители на това име са пресметливи и упорити. Изживяват тежко несполуките. Като цяло Теофил е чувствителен, малко нерешителен, затворен, трудно се сближава с хората.

Кога има имен ден Теофил

Теофил има имен ден на 6 януари всяка година. Празничният ден не е динамичен, поради това се прави празник на точно число всяка една година. Позволено е наименованието да организира празник и на още една дата в календарната година, тъй като перманентно се появяват нови православни празнични дни, за които става така че личните имена на хора разполагат по няколко пъти през календарната година празничен имен ден.

Картички и пожелания за Теофил

В случай че много искате да поднесете поздрави за празника на своя роднина, можете да го изненадате с уникална картичка с поздрав от уеб сайта PozdraviMe.com. Друг начин е да разпратите на своя приятел имейл с блестящ поздрав, което непременно ще го уцели 100% в райското кътче на душата. При този способ ще докажете своите топли чувства и ще покажете, че оценявате това същество.

Оценка: 4.9 от 10 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top