Значение на името Тереза

Тереза – име, значение, имен ден

Значение на името Тереза

Тереза – коректна информация за наименованието, кога точно ще почерпи за имен ден и по какъв начин можете да направите изненада.

Значение на името Тереза

От старогръцкия корен „терезис – „охрана“, „защита“.

Тя умее да се владее и да крие душевното си състояние зад привидна сдържаност. Тереза е доста избухлива, има бърза реакция. Честолюбива е, стреми се към признание и успех.

Постига професионално майсторство в медицината, педагогиката, предучилищното възпитание, сферата на услугите, системата за обществено хранене, правото. Но главното й призвание е домът, семейството.

Отнася се сериозно към избора си на спътник в живота. Тя е вярна и любяща съпруга, грижовна и ласкава майка. Предана е на родителите си и се грижи за тях до дълбоката им старост.

Кога има имен ден Тереза

Тереза

няма точно определен ден от годината, в който да празнува имен ден. Напълно възможно е човекът да почерпи и на още една дата в календарната година, тъй като постоянно се появяват нови църковни празнични дни, в които става така че някои имена на личности отбелязват по няколко пъти в годината именни дни.

Картички и пожелания за Тереза

В случаите когато поискате да изпратите поздравления за щастливия ден на лицето, което празнува, можете да го сюрпризирате с перфектна картичка с пожелание от интернет портала PozdraviMe.com. Друг вариант е да препратите на човека с празника съобщение с оригинално пожелание, което от своя страна да го докосне право в чувствата. При този метод ще докажете вашите приятелски чувства и ще докажете, че цените тази особа.

Оценка: 4.9 от 10 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top