Васил значение на името

Васил – име, значение, имен ден

Васил значение на името

Васил – пълна информация за носителя на това име, на коя дата има празник – имен ден и как ще можете да направите изненада.

Значение на името Васил

Произхожда от старогръцки и означава „царски, царствен“. Името се е появило по време на персийските войни в древността.

Малките момчета с това име имат слабост към домашните животни. Те са любимци на своите баби и дядовци. Изключително общителни са като деца.

Когато пораснат, Василовците събират доста положителни черти в характера си – дружелюбни са, обичат приятелите си и са жертвоготовни за тях. С жените са галантни и остават рицари дори със собствената си съпруга.

Обожават футбола, хокея – не пропускат нито един мач на любимия си отбор. Васил е човек на дълга – особено се привързва към семейния живот след раждането на децата.

Когато изпадне в сложни житейски ситуации, става затворен в себе си и проявява признаци на нерешителност. Има прекрасни отношения с тъста си, но от тъща си малко се страхува.

За Васил могат да бъдат приятни връзките с Лили, Маргарита, Жулиета, Дарина, Албена, Юлия, Ана, Яна. Ако обаче се налага да живее с Лидия, Нели, Ина, Екатерина, Елена може да очаква неприятности.

Кога има имен ден Васил

Васил ще празнува празник на името си на 1 януари тази година. Празникът не е от подвижните, затова се прави празник на точно число ежегодишно. Приложимо е името да организира празник и по друго време от календарната година, тъй като постоянно изникват нови православни празнични дни, при които като краен резултат някои наименования на личности имат в два или повече дни в годината радостен имен ден.

Картички и пожелания за Васил

Ако поискате да изпратите поздравления за щастливия ден на лицето, което празнува, можете да го направите с оригинална поздравителна картичка от интернет портала PozdraviMe.com. Друга възможност е да препратите на своя приятел имейл с неподражаеми поздравления, което ще го докосне директно в райското кътче на душата. При този метод ще покажете своите близки искрени чувства и ще обявите, че уважавате този страхотен човек.

Оценка: 4.9 от 8 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top