Владимир – име, значение, имен ден

Името има славянски произход и в превод означава „владетел на света“. Среща се много често в  почти всички славянски страни – Русия, България, Полша, Сърбия, Словакия.

Мъжете, кръстени така, гледат трезво на живота. Те рядко изпадат в емоционален стрес, не си губят времето в безплодни мечти и не преследват идеи миражи. Владимир обича точността – никога не закъснява на срещи и ненавижда закъсняващите.

Когато иска да се запознае с някоя дама, той буквално я „сканира“ – само за секунди преценява нейните плюсове и минуси. Владимир може да прекъсне едно перспективно запознанство с жена, която външно му харесва, щом тя го разочарова със своя интелект. Това не му пречи особено в личния живот, защото около него има истинско стълпотворение от красиви жени.

Роденият през лятото Владимир се увлича от техниката – от него би излязъл добър програмист, строител или механик.

„Зимните“ Владимировци са по-артистични, без да изпускат финансовите си интереси. Те намират професионалната си реализация в хотелиерството, театъра и киното, някои от тях стават добри полицаи и съдии.

У Владимир е заложена спортната борба, затова не е случайно, че някои мъже с това име стигат и до шампионската стълбичка рано или късно.

Препоръка към Владимир: да се пази от жени с името София, Надежда, Поля и Едит и да търси любовта при Светлана.

Връщане в началото на страницата