Владимир произход на името

Владимир – име, значение, имен ден

Владимир произход на името

Владимир – точна информация за носителя на това име, кога има имен ден и как бихте могли да изненадата човека.

Значение на името Владимир

Името има славянски произход и в превод означава „владетел на света“. Среща се много често в  почти всички славянски страни – Русия, България, Полша, Сърбия, Словакия.

Мъжете, кръстени така, гледат трезво на живота. Те рядко изпадат в емоционален стрес, не си губят времето в безплодни мечти и не преследват идеи миражи. Владимир обича точността – никога не закъснява на срещи и ненавижда закъсняващите.

Когато иска да се запознае с някоя дама, той буквално я „сканира“ – само за секунди преценява нейните плюсове и минуси. Владимир може да прекъсне едно перспективно запознанство с жена, която външно му харесва, щом тя го разочарова със своя интелект.

Това не му пречи особено в личния живот, защото около него има истинско стълпотворение от красиви жени.

Роденият през лятото Владимир се увлича от техниката – от него би излязъл добър програмист, строител или механик.

„Зимните“ Владимировци са по-артистични, без да изпускат финансовите си интереси. Те намират професионалната си реализация в хотелиерството, театъра и киното, някои от тях стават добри полицаи и съдии.

У Владимир е заложена спортната борба, затова не е случайно, че някои мъже с това име стигат и до шампионската стълбичка рано или късно.

Препоръка към Владимир: да се пази от жени с името София, Надежда, Поля и Едит и да търси любовта при Светлана.

Кога има имен ден Владимир

Владимир има голям празник – имен ден на 15 юли през тази година. Празничният ден не е динамичен, заради това се отбелязва събитието на точно число всяка една година. Напълно възможно е човекът да получи поздравления за имен ден и на още една дата през календарната година, защото перманентно се честват нови православни празнични дни, за които се получава наименования на хора имат през няколко дни през годината именни дни.

Картички и пожелания за Владимир

Когато желаете да поднесете поздрави за щастливия ден на празнуващия имен ден, имате възможност да го изненадате с прекрасна нова картичка от онлайн проекта PozdraviMe.com. Друг начин е да пратите на празнуващия човек послание с оригинално пожелание, което ще го уцели право в чувствата. С този начин ще докажете своите приятелски искрени чувства и ще заявите, че уважавате този индивид.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top