Жулиета – име, значение, имен ден

Всички свързват това име главно с драмата на Шекспир – възможно е то да е измислено от великия драматург.

Още като малки момиченцата с името Жулиета показват комплициран характер и това е наследство по майчина линия. Външно те приличат на бащите си и са силно привързани към тях. В училище Жулиета се учи добре, занимава се с музика и танци. Леко усвоява чужди езици. Като девойка обича да чете любовни романи и си води дневник. Жулиета е добра и не е злопаметна, макар че е способна да скъса отношенията с някого без видими причини. Обича обществото, охотно ходи на гости, посреща приятелите си вкъщи с радост. Добра готвачка е.

„Зимните“ Жулиети са нервни, раздразнителни и много независими. Притежават богата фантазия и са емоционални до наивност. Обичат да правят впечатление с външния си вид. Рядко се разбират със свекървите си.

Родените през лятото са общителни и понякога излишно екзалтирани.

„Есенните“ и „пролетните“ Жулиети са прагматични и обмислят всяка своя стъпка. Умеят да изслушват мнението на другите. По натура са оптимистки.

Жени с това име можете да срещнете доста често сред актрисите, стюардесите, екскурзоводките, учителките по чужди езици, преводачките, манекенките и лекарките.

Щастие в брака Жулиета може да очаква, ако се е омъжила за Андрей, Евгени, Илия, Васил, Наум, Данаил, Павел, Александър, Мирослав. Труден ще бъде животът й със Станислав, Светослав, Асен, Христо.

4.9/5 - 7 гласа
Връщане в началото на страницата