Честит Рамазан Байрям с поздравителна картичка

Пожелания за Рамазан Байрам

Пожелания за Рамазан Байрам

Нека на този свещен празник в душите ви да има радост, светлина и чистота. Честит празник на Курбан Байрам! Пожелавам на Аллах никога да не ви напуска, да ви помага да следвате правилните пътища в живота, да посочвате правилните решения и да давате мъдрост на вашите действия. Защитете в сърцето си силата на вярата, уважението към по-възрастните и любовта към близките. Нека дните ви бъдат щастливи.

На този специален празник бих искал да пожелая мир, добри и светли надежди, просперитет в живота! Нека близките да са щастливи и здрави, а любовта винаги цари в семейството! Пожелаваме ви чисти мисли и добри дела!

На празника на Курбан Байрам ви моля да приемете най-чистите и най-мили пожелания за здраве, мир, просперитет, радост, хармония и щастие. Нека мислите в главата ви, надеждите в сърцето ви и дните в живота да станат ясни, светли, мили.

Желая ви да се изпълнят всичките ви най-чисти надежди. Нека Аллах ви помогне да изпълните всичките си желания. Нека здравето, щастието, благоденствието, светлината, любовта и благоденствието влязат в домовете ви заедно с празника, смеха и радостта. Иска ми се вашите молитви да са винаги искрени и изслушани. Честит празник на Курбан Байрам!

Моля, приемете моите поздравления за прекрасния празник на Курбан Байрам. Пожелавам ви светли мисли, силна вяра, любов, мъдрост, щастие, мир и радост в сърцето ви. Нека Аллах чуе молитви, да дари земни и небесни благословии в дома ви и да запази вашето щастие.

Поздравления за празника на Рамазан Байрам! Иска ми се в живота ви да е била най-силното – семейството, най-яркото – мислите и най-истинската – любовта. Бъдете искрени, грижете се за семейството си и винаги имайте вяра и надежда!

Честит празник на Курбан Байрам! Нека щастието и любовта влязат в дома ви заедно с това събитие и нека душите се очистят от тъга и негативизъм. Нека Аллах да бъде винаги в сърцата ви и в мислите ви. Нека вашата вяра бъде неограничена, а животът – праведен и чист, като най-чистия диамант. Любов и благоденствие за вас!

Честито! Мир в семейството, ред в къщата, така че винаги да има вкусна храна на масата, а къщата да е пълна. Любов и търпение, така че роднините и приятелите да са здрави, почитани и уважавани, а неволите да забравят завинаги пътя към вашия дом!

Желая ви добър, щастлив, радостен и светъл празник на Курбан Байрам. Нека има просперитет в дома ви, да живее радост в душата ви, да се чуе непременно чистата молитва на сърцето ви, Аллах да отнеме всички мъки от вас и вашето семейство, да ви свети звездата на надеждата и любовта.

На славния и светъл празник на Рамазан Байрам ви желая силна вяра, трайно здраве, чисти мисли, щедрост на душата, уважение към другите, любов и просперитет. Нека този празник хвърли светлина върху пътя на живота и да ви помогне да изберете правилния път, нека Аллах винаги помага, нека сърцето и душата ви винаги копнеят за добри дела.

Поздравявам ви с един от основните мюсюлмански празници – Курбан Байрам! С цялото си сърце пожелавам на Аллах да чуе всичките ви молитви и да благослови вас, вашето семейство и приятели. Нека всички ваши добри мисли и дела бъдат справедливо възнаградени със щастие, просперитет, добро здраве и дълголетие.

Поздравяваме вас и вашето семейство за този славен празник! Пожелаваме ви щедростта и мъдростта на Аллах да дойдат във вашия дом, така че просперитетът, богатството и веселият смях да не пресъхнат в него.

Поздравления за светия празник на Курбан Байрам! Пожелавам ви всички най-добри мисли и добри намерения да съпътстват пътя ви през цялата година. Нека не само този повод, но и много други да допринесат за обединението и сплотеността на голямото ви семейство. Желая ви мир, просперитет и светли надежди!

Поздравления за светлия, дългоочакван и добър празник – Курбан Байрам. Иска ми се във вашето семейство да има толкова доброта и светлина, колкото слънцето ни дава своите лъчи. Нека семейството ви никога не познава неприятности и мъка. Нека животът ви бъде богат, радостен и проспериращ. Пожелавам на Аллах да ви награди за вашите чисти души, огромни сърца и гостоприемен дом.

Поздравявам ви за празника на Рамазан Байрам и от сърце искам да ви пожелая щастлив и проспериращ живот, в който сърцето ви винаги ще бъде готово да жертва нещо в името на светлината и любовта, доброто и честта. Нека пътят ви да бъде озарен от яркото слънце на надеждата, нека искрените ви молитви със сигурност бъдат чути, наградата за вашата милост и безкористност да бъде доброто здраве на цялото семейство и просперитета във вашия дом.

С цялото си сърце ви желая просперитет в къщата, взаимно разбирателство и любов в семейството, спокойствие и честни хора наоколо! На този велик свещен празник, нека на земята да цари хармония и всеки да има късмет в живота!

На празника на Курбан Байрам, пожелания за мир и добро, много радост и щастие! Нека Всемогъщият ви даде сила и успех, воля за постижения, здраве, просперитет! Нека има просперитет и уют в къщата! Честито!

На светлия празник на Рамазан Байрам изпращам най-топлите поздравления и пожелания за дълъг живот в лъчите на надеждата и любовта, в дела на благородство и чест, заобиколен от мили хора, в мисли за мир и радост, в мечти за красивото и прекрасното. Бог да те благослови.

На този светъл празник искам да ти пожелая добро настроение, духовно пречистване и любов. Нека Всемогъщият да те защити. Украси живота на вашите скъпи и близки хора с добри дела и действия!

Честито! Нека животът е изпълнен с щастие, нека радостта винаги е наблизо, а здравето ще се превърне в верен спътник и помощник в живота. Желая ви семейна топлина, щастие и просперитет, така че нищо да не пречи на радостта и насладата от живота!

 

Курбан Байрам е ислямски празник, който бележи края на хадж, поклонение в Мека и околностите. Хадж е петият стълб на исляма. Празникът се празнува на 10-ия ден от дванадесетия месец от мюсюлманския лунен календар. Продължава 3-4 дни.

Същността на празника е жертвата в долината Мина. Не всички мюсюлмани обаче могат да направят поклонение в Мека, във връзка с което на мюсюлманските канони се предписва да изпълняват основната част от церемонията навсякъде, където се намира мюсюлманин.

Според Корана патриарх Ибрахим се опитал да жертва сина си Исмаил на Аллах. За тази добродетел и преданост Бог възнагради Ибрахим, като му изпрати агне за тази цел.

Рамазан Байрам се празнува рано сутринта. След като се изкъпе и облече нови дрехи, мюсюлманинът отива в джамията за сутрешна молитва. След приключване на молитвата, вярващите се събират, за да пеят в хор, възхвалявайки Аллах. След това мюсюлманите отиват на специално място или джамия, където се изнася проповед. В края на проповедта участниците посещават гробището, където се молят за мъртвите. Връщайки се у дома, те започват церемонията по жертвоприношението.

Правилата на празника предписват лечение на всички, особено на бедните. В дните след празника е необходимо да посетите роднини и приятели.

Оценка: 4.7 от 9 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top