Картичка за 24 май с пожелание

Картички за 24 май

Денят на славянската писменост и култура е своеобразно признание от българите за заслугите на двама изключителни православни светци – Кирил и Методий.

Кирил и Методий са родени през 9 век в град Солун и са били славяни от знатен род по произход. И двамата стават православни монаси. През 857 г. византийският император изпраща братята в Хазарския каганат да проповядват православната вяра там.

Те успешно убеждават хазарския княз и обкръжението му да приемат християнството. През 862 г. проповедниците идват в Моравия (по молба на моравския княз) – тук създават славянската азбука, превеждат Евангелието, Псалтир и други богослужебни книги на славянски език.

През 1985 г. 24 май е обявен за „празник на славянската култура и писменост“.

 

Картички за деня на славянската писменост

Честит 24 май с картичка     Картичка за 24 май онлайн    Поздравление за 24 май с надпис върху картичка    Поздравления за 24 май за деня на писмеността    Поздрав за 24 май за славянската писменост    24 май картички с пожелания    Честит 24 май картичка    Картичка за 24 май с пожелание    Нови Картички за 24 май    Картичка с Поздрави за 24 май

Оценка: 5 от 1 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top