Честит имен ден Петровден с картички

Картички за Петровден

29 юни е специална дата в православния календар. Това е Денят на светите най-висши апостоли Петър и Павел. Наричат го и просто – Петровден. Празникът има много дълга история. На този ден е прието да се помни животът, мъченичеството и страданията на апостолите. Датата посочва деня, когато техните свети мощи са пренесени в Рим. Това събитие се е случило през 258 година.

В образите на апостолите смирението и кротостта се съчетаваха с величието на вярата в Христос. Различните им човешки съдби, различни характери и дори различни пътища, по които са тръгнали към вярата, се сливат в едно – в безгранична любов към Исус, което ги подтиква към голям духовен подвиг и мъченическа смърт за Христос.

 

Поздравителни картички за Петровден

Честит Петровден     Картичка за Петровден      Картички за честит Петровден     Петровден именници и празнуващи     29 юни имен ден картички     Честит имен ден Петровден с картички     Имен ден Петровден за празнуващи     Поздравителни Картички за Петровден     Кога е Петровден - имен ден      Петровден имен ден с картичка

Оценка: 5 от 1 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top