Цветница – пожелания и картички

Цветница е един от най-значимите в православната църква празници. За християните символът на празника са върбовите клонки, откъдето идва и името – Цветница. Всички православни християни празнуват влизането на Господ в храма.

Исус дава свобода, спасение от робството, въпреки факта, че го очакват мъчения, страдания и смърт. Жителите на града го поздравяват с ликуване. За всеки той е Спасителят. На този ден всички в църквата бързат да си вземат върбово клонче, което след това закачват на вратата на дома си. Смята се, че осветените върбови клонки прогонват тъмната сила от къщата.

В чест на празника е позволено да се ядат рибни ястия. Има много популярни знаци, които за пореден път доказват важността на този велик православен празник.

 

Оригинални картички за Цветница

Картичка с пожелание за Цветница

 

Пожелания за Цветница

Поздравления за Цветница! Нека върбовият клон ви донесе здраве, бодрост, дълголетие и благополучие. Нека къщата остави всичко лошо и спокойствието и любовта винаги да бъдат с вас!

На такъв прекрасен празник ви пожелавам благодат, благоденствие и радост да влязат в дома ви заедно с осветената върба. И нека душата цъфти и блести като пролетни цветя. Нека тези, които са скъпи и обичани, бъдат с вас. Нека Господ защити дома ви и да даде здраве на всички негови обитатели.

Честита Цветница! Нека върбата ви дава крепко здраве и искрена любов. Нека всички притеснения и лошо време изчезнат и затръшнат вратата. Пожелавам ви чисти и искрени взаимоотношения с другите, лекота в душата, топлина в сърцето, щастие в дома и красота наоколо.

Поздравявам те с Цветница! С цялото си сърце пожелавам здраве на всички членове на вашето семейство, мир на вашия дом и светла пролет! Нека всички нещастия и скърби да ви отминат и само радост и доброта да намерят път до вас!

Поздравления за Цветница! Желая ви светли и чисти чувства, късмет, доброта и просперитет. Нека объркването и съмненията излязат от живота, отстъпвайки място на добро здраве, благословия, мир и любов.

На този светъл пролетен празник Цветница бих искал да пожелая на всички мир в душата, просперитет в къщата, чисти стремежи и мисли, както и хармония с близките. Нека ангелите да влязат в къщата ви заедно с върбовия клон и да защитят вас и вашето семейство.

Честита Цветница! Нека този светъл празник донесе топлина в сърцето, добри мисли и ясен, радостен ден! Нека семейството винаги бъде приятелско, щастливо и здраво, а съдбата да ви спаси от неприятности!

Искрено ви поздравявам за Цветница! Нека Господ даде благодат, здраве и сила. Нека животът бъде успешен, цветен, забавен и пълноценен. Благополучие, топлина, пролетно настроение, нека вашите близки винаги са близо!

Честита Цветница! Нека светлият празник ви зареди с топла енергия, както и да ви даде сили за реализиране на вашите планове. Нека върбата защити къщата от зло и несгоди, а Господ да даде на духа щастие, сила, мир и смирение. Правете добри дела и останете честни и верни. Обичайте, защитавайте, ценете близките си и имайте чисти мисли.

Поздравления за Цветница! Желая ви силна духовна и физическа сила, мир и просперитет. Нека винаги имате мир в душата си, просперитет в дома си и вяра и радост в сърцето си.

Честита Цветница. Пожелавам силните върбови клонки да ви изпълват със сила, здраве и бодрост, а домът ви – с просперитет, щастие и радост, животът ви – с доброта, любов и надежда.

Поздравления за Цветница! Желая ви щастие, нека всички неприятности да ви заобиколят. Нека символът на този великолепен празник носи само късмет и просперитет. Пожелавам на вашето семейство уют и хармония.

На Цветница пожелавам на всички хора здраве, радост и спокойствие. Нека светият празник донесе мир, спокойствие, здраве и радост.

Поздравления за добрия светъл празник, Цветница! Нека добротата и любовта към всичко живо цъфтят в сърцата ни, заедно с ароматната върба. Мир, просперитет и семейно щастие.

На Цветница от цялото си сърце ви пожелавам да разцъфнете и да се обновите – като пролетна природа. Нека сърцето ви бъде изпълнено с доброта и обич, положителни емоции и неземно щастие. Наслаждавайте се на живота и искрено обичайте! Много здраве, семейно благополучие, ангелска радост и Господни благословии за вас на този светъл празник.

Честита Цветница! Нека този ден донесе на всеки онова, което му липсва толкова много: на болните – здраве, на самотните – сродна душа, нека изоставените и изгубените непременно намерят това, което търсят! Нека в този светъл ден това, което очаквате, да дойде във всеки дом!

В този специален ден нека върбата ви дари с чиста, любезна светлина и мили усмивки! Желая ви искрена вяра, здраве и дълги проспериращи години, без да усещате мъка и тъга!

Честит Цветница - картичка

Връщане в началото на страницата

Харесай страницата на PozdraviMe.com и можеш да участваш в конкурс с награди!