Картичка с пожелание за Цветница

Пожелания за Цветница

Поздравления и пожелания за Цветница

Поздравления за Цветница! Нека върбовият клон ви донесе здраве, бодрост, дълголетие и благополучие. Нека къщата остави всичко лошо и спокойствието и любовта винаги да бъдат с вас!

На такъв прекрасен празник ви пожелавам благодат, благоденствие и радост да влязат в дома ви заедно с осветената върба. И нека душата цъфти и блести като пролетни цветя. Нека тези, които са скъпи и обичани, бъдат с вас. Нека Господ защити дома ви и да даде здраве на всички негови обитатели.

Честита Цветница! Нека върбата ви дава крепко здраве и искрена любов. Нека всички притеснения и лошо време изчезнат и затръшнат вратата. Пожелавам ви чисти и искрени взаимоотношения с другите, лекота в душата, топлина в сърцето, щастие в дома и красота наоколо.

Поздравявам те с Цветница! С цялото си сърце пожелавам здраве на всички членове на вашето семейство, мир на вашия дом и светла пролет! Нека всички нещастия и скърби да ви отминат и само радост и доброта да намерят път до вас!

Поздравления за Цветница! Желая ви светли и чисти чувства, късмет, доброта и просперитет. Нека объркването и съмненията излязат от живота, отстъпвайки място на добро здраве, благословия, мир и любов.

На този светъл пролетен празник Цветница бих искал да пожелая на всички мир в душата, просперитет в къщата, чисти стремежи и мисли, както и хармония с близките. Нека ангелите да влязат в къщата ви заедно с върбовия клон и да защитят вас и вашето семейство.

Честита Цветница! Нека този светъл празник донесе топлина в сърцето, добри мисли и ясен, радостен ден! Нека семейството винаги бъде приятелско, щастливо и здраво, а съдбата да ви спаси от неприятности!

Искрено ви поздравявам за Цветница! Нека Господ даде благодат, здраве и сила. Нека животът бъде успешен, цветен, забавен и пълноценен. Благополучие, топлина, пролетно настроение, нека вашите близки винаги са близо!

Честита Цветница! Нека светлият празник ви зареди с топла енергия, както и да ви даде сили за реализиране на вашите планове. Нека върбата защити къщата от зло и несгоди, а Господ да даде на духа щастие, сила, мир и смирение. Правете добри дела и останете честни и верни. Обичайте, защитавайте, ценете близките си и имайте чисти мисли.

Поздравления за Цветница! Желая ви силна духовна и физическа сила, мир и просперитет. Нека винаги имате мир в душата си, просперитет в дома си и вяра и радост в сърцето си.

Честита Цветница. Пожелавам силните върбови клонки да ви изпълват със сила, здраве и бодрост, а домът ви – с просперитет, щастие и радост, животът ви – с доброта, любов и надежда.

Поздравления за Цветница! Желая ви щастие, нека всички неприятности да ви заобиколят. Нека символът на този великолепен празник носи само късмет и просперитет. Пожелавам на вашето семейство уют и хармония.

На Цветница пожелавам на всички хора здраве, радост и спокойствие. Нека светият празник донесе мир, спокойствие, здраве и радост.

Поздравления за добрия светъл празник, Цветница! Нека добротата и любовта към всичко живо цъфтят в сърцата ни, заедно с ароматната върба. Мир, просперитет и семейно щастие.

На Цветница от цялото си сърце ви пожелавам да разцъфнете и да се обновите – като пролетна природа. Нека сърцето ви бъде изпълнено с доброта и обич, положителни емоции и неземно щастие. Наслаждавайте се на живота и искрено обичайте! Много здраве, семейно благополучие, ангелска радост и Господни благословии за вас на този светъл празник.

Честита Цветница! Нека този ден донесе на всеки онова, което му липсва толкова много: на болните – здраве, на самотните – сродна душа, нека изоставените и изгубените непременно намерят това, което търсят! Нека в този светъл ден това, което очаквате, да дойде във всеки дом!

В този специален ден нека върбата ви дари с чиста, любезна светлина и мили усмивки! Желая ви искрена вяра, здраве и дълги проспериращи години, без да усещате мъка и тъга!

 

Цветница – обичаи и какво се прави

За християните символът на празника са върбовите клонки, откъдето идва и името – Цветница или още се нарича Връбница, според българските обичаи и чествания. Всички православни християни празнуват влизането на Господ в храма.

Исус дава свобода, спасение от робството, въпреки факта, че го очакват мъчения, страдания и смърт. Жителите на града го поздравяват с ликуване. За всеки той е Спасителят. На този ден всички в църквата бързат да си вземат върбово клонче, което след това закачват на вратата на дома си. Смята се, че осветените върбови клонки прогонват тъмната сила от къщата.

В чест на празника е позволено да се ядат рибни ястия. Има много популярни знаци, които за пореден път доказват важността на този велик православен празник.
На този ден лазарките, които предния ден са лазарували, отиват до реката и поставят своите венци в нея, за да отплуват. Поверието гласи, че това венче, което излезе начело, ще донесе скорошна сватба на девойката, която го е носила.

Кога е Цветница (Връбница)

Цветница е подвижен празник, тъй като се отбелязва спрямо датата, на която се празнува Великден. Чества се в последната неделя, преди този голям църковен празник, като точната дата, на която ще се отбележи през тази година бихте могли да проверите в църковния календар в Pozdravime.com.

Чества се в неделята след Лазаровден, както от православните християни, така и от католици и протестанти. Това е един от най-големите, както християнски празници, така и народни и обичани дни през годината.

Кои имена празнуват на Цветница

Начините да поздравите именниците на Цветница са изключително много и разнообразни, но един от най-подходящите варианти е да изпратите уникална картичка с красиво послание до всеки човек, който знаете, че празнува имен ден.

Няма значение дали ще бъде празник на жена или имен ден на мъж, традицията повелява да изпратите пожелания и поздравления на този човек. На този ден празнуват всички хора, които носят имена, свързани с растения, дървета или някакъв вид зеленина.

На Цветница празнуват имен ден следните имена: Аглика, Биляна, Беляна, Божура, Вероника, Виолета, Върба, Върбан, Върбинка, Венета, Венцислав, Ванеса, Гергин, Гергина, Гроздан, Грозданка; Далия, Дафина, Дафинка, Делия, Дилян, Диляна, Делян, Деляна, Динка, Детелин, Детелина, Елица, Ела, Евелина, Жасмина, Жасмин, Здравко, Здравка, Зюмбюл, Зюмбюлка, Ива, Иглика, Калина, Калин, Калинка, Карамфил, Карамфила, Китка, Камелия, Кестен, Кала, Латин, Латинка, Лили, Лила, Лилия, Лиляна, Люляна, Лора, Лимонка, Маргарит, Маргарита, Маргаритка, Магнолия, Малина, Малин, Нева, Невен, Невена, Незабравка, Нана, Петуния, Паулина, Ралица, Роза, Розалина, Роксана, Росен, Росица, Смилян, Смиляна, Сияна, Теменуга, Теменужка, Трендафил, Трендафила, Трендафилка, Фидан, Фиданка, Цвета, Цветан, Цветана, Цветанка, Цветелин, Цветелина, Цветомир, Цветомира, Цветослав, Цветослава, Цветин, Явор, Ягода, Ясен, Ясмина.

Тези именници заслужават вашето внимание и ако желаете, бихте могли да отбележите празника им по най-лесния възможен начин, като ги поздравите в социалните мрежи с някоя от нашите картички с подобаващо пожелание към нея.

Оценка: 5 от 5 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top